Rugby: Israel Folau a decis să nu facă apel împotriva concedierii sale
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
Jucătorul Israel Folau a renunţat la dreptul său de a face apel împotriva deciziei Federaţiei australiene de rugby de a-l concedia în urma unor mesaje considerate homofobe, precizând că 'nu are încredere' că va fi ''tratat în mod corect sau legal pe parcursul întregului proces', informează Reuters.

'Decizia mea de a nu face apel împotriva deciziei Rugby Australia nu reprezintă deloc o acceptate a concluziilor comisiei juridice. Pur şi simplu nu am încredere în capacitatea Rugby Australia de a mă trata în mod corect sau legal pe parcursul întregului proces', a declarat Folau, jucător cu 73 de selecţii în reprezentativa Wallabies. Federaţia australiană de rugby i-a reziliat vineri contractul lui Folau, pentru 'încălcarea gravă' a codului de conduită, prin postarea de mesaje homofobe pe reţelele de socializare. Raelene Castle, director executiv al Rugby Australia, a precizat că efectul deciziei este dureros pentru acest joc.

RA susţine dreptul jucătorilor la credinţa proprie şi nimic nu se va schimba. Dar când vorbim de incluziune, asta înseamnă noi trebuie să respectăm şi diferenţele dintre noi. Scandalul din rugby-ul australian a fost declanşat de o postare a lui Folau pe Instagram (10 aprilie), în care avertiza că iadul îi aşteaptă pe beţivi, homosexuali şi adulteri, printre alţi păcătoşi, dacă nu se căiesc. Jucătorul de 30 ani, un creştin evanghelist fervent, avea la dispoziţie 72 de ore pentru a face apel împotriva deciziei federaţiei de a-l concedia. Presa australiană a relatat că Folau, recordmanul de eseuri din turneul Super Rugby, a refuzat o ofertă de un milion de dolari australieni pentru a se ajunge la o înţelegere, iar jucătorul a afirmat că a rezistat oportunităţilor de a-şi ameliora situaţia şi de a putea reveni pe teren pentru a nu face jocul Satanei.

Castle a declarat însă că nu s-a ajuns atât de departe. Cazul lui Folau a stârnit ecouri dincolo de lumea rugby-ului, declanşând o dezbatere amplă despre libertatea de exprimare şi despre capacitatea angajatorului de a controla viaţa angajaţilor dincolo de locul de muncă. 'Mesajele de sprijin de la fani, jucători, foşti oficiali şi din partea publicului au fost copleşitoare. Cred că pot juca încă mult timp de acum înainte, chiar dacă decizia Rugby Australia are un impact considerabil asupra reputaţiei şi a carierei mele. În cele din urmă, va trebui să fac ceea ce este mai bine pentru familia mea, pentru coechipierii mei şi pentru suporteri, astfel încât să explorez toate posibilităţile care mi se oferă', a mai spus Folau. Michael Cheika, selecţionerul Australiei, pierde astfel unul dintre jucătorii săi cheie în vederea participării la Cupa Mondială 2019 din Japonia. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel