Rudy Giuliani, avocatul lui Trump, anchetat pentru tentativă de modificare a rezultatului alegerilor din 2020
Data publicării:
Autor: Florin Răvdan
WhatsApp
Fotografie de la EKATERINA  BOLOVTSOVA, Pexels
Fotografie de la EKATERINA BOLOVTSOVA, Pexels
Rudy Giuliani, fostul avocat personal al lui Donald Trump, este vizat de o anchetă privind tentativa de răsturnare a rezultatului alegerilor din 2020 din SUA. 

Procurorii din statul american Georgia i-au spus lui Rudy Giuliani, fost avocat personal al lui Donald Trump, că este vizat în ancheta lor penală pentru tentativă de răsturnare a rezultatului alegerilor prezidenţiale din 2020 în statul Georgia. Rudy Giuliani a condus batălia legală împotriva rezultatelor scrutinului, informează BBC, conform Rador. 

Fostă angajată a Casei Albe, "cea mai terifiantă mărturie despre acţiunile unui preşedinte în exerciţiu din întreaga istorie americană"

În timpul unei audieri surpriză din 6 ianuarie 2021 a Comisiei de anchetă, Cassidy Hutchinson, o fostă angajată a Casei Albe, a detaliat acţiunile iresponsabile ale preşedintelui în ziua insurecţiei. Dezvăluiri care s-ar putea dovedi periculoase din punct de vedere juridic pentru acesta din urmă.

"Ancheta Camerei Comunelor privind atacul Capitoliului mizase serios pe Cassidy Hutchinson. Marţi, aceasta din urmă şi-a ţinut promisiunea - şi chiar mai mult", afirmă "Politico" după ce această fostă angajată a Casei Albe a susţinut "ceea ce ar putea fi cea mai terifiantă mărturie despre acţiunile unui preşedinte în exerciţiu din întreaga istorie americană".

"The Nation" titrează astfel: "A fost o lovitură de stat şi Trump a intenţionat pe deplin să o îndeplinească", amintind într-o analiză dură cuvintele alesului republican rebel Adam Kinzinger, membru al comisiei: "Ce prezentăm noi aici poporului american ridică cu siguranţă implicarea preşedintelui la un nivel penal", scrie Rador.

La fel ca majoritatea comentatorilor, corespondentul "New York Times" la Washington, Carl Hulse, reţine mai întâi din această "mărturie directă, explozivă, cinematografică" momentul în care Cassidy Hutchinson, asistentă de multă vreme a şefului de cabinet al Casei Albe, Mark Meadows, "a portretizat un preşedinte turbat de furie", strigând la şoferul său de la Serviciul Secret, "Sunt nenorocitul de preşedinte al Statelor Unite, du-mă la Capitoliu chiar acum!" Acesta tocmai îi explicase că era imposibil să-i asigure siguranţa în mijlocul unei mulţimi înarmate. În faţa acestui refuz, Trump ar fi "încercat atunci să-i ia volanul", şi chiar să-l "sugrume", precizează cotidianul. CITEŞTE AICI MAI MULTE

Fost asociat al avocatului Rudy Giuliani, găsit vinovat de finanţare politică ilegală

Lev Parnas, fost partener al fostului avocat al lui Donald Trump, Rudy Giuliani, a fost găsit vinovat de către tribunalul federal din Manhattan pentru finanţare politică ilegală în alegerile de la jumătatea mandatului din 2018 din Statele Unite, informează AFP.

Arestarea cetăţeanului american născut în Ucraina, Lev Parnas, pe aeroportul din Washington pe 10 octombrie 2019 a sporit suspiciunile cu privire la Rudy Giuliani, deja într-o situaţie critică fiind acuzat că a exercitat presiuni asupra puterii politice de la Kiev pentru a furniza informaţii compromiţătoare despre Joe Biden.

Acest caz a fost la originea primei proceduri de demitere iniţiate împotriva fostului preşedinte Donald Trump, care s-a încheiat cu achitarea acestuia în Senatul Statelor Unite. Vineri, într-un dosar separat, un juriu federal i-a găsit vinovaţi, cu unanimitate, pe Lev Parnas şi pe unul din asociaţii săi, Andrey Kukushkin, pentru mai multe încălcări ale legilor privind finanţarea campaniei, potrivit unei declaraţii a procurorului federal al districtului sud Manhattan, Damian Williams. CITEŞTE AICI MAI MULTE

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel