Rudel Obreja, condamnat la 5 ani cu executare, alături de Udrea: Nu regret nimic. Nu aveam cum să rămânem noi nepedepsiți
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Florentina Constantin
WhatsApp
Rudel Obreja, fostul preşedinte al Federaţiei Române de Box, a fost condamnat la 5 ani de închisoare cu executare în Dosarul ''Gala Bute'.

"Este o mârşavie, o bătaie de joc, pentru că dosare identice bazate tot pe decizia CCR din 2018 au fost trimise la rejudecare, vreo cinci: Dan Şova, Niţă de la Braşov, Horia Simu şi mai sunt câţiva. Identic. La noi s-a apelat la CJUE, că, vezi Doamne, gest de impunitate, vrăjeli. Era clar că pentru noi trebuia o altă soluţie, s-a dat altă soluţie şi acum, fix acum, plec cu geamantanul unde trebuie", a declarat Obreja pentru Agerpres.

"Nu regret nimic, absolut nimic. Nu ai ce apărare să faci"

Fostul oficial al FRB a precizat că faptele în dosarul Gala Bute s-ar fi prescris în 2026 şi că exista timpul necesar pentru o rejudecare a cazului.

"Nu regret nimic, absolut nimic. Nu ai ce apărare să faci, nu aveam ce apărare să îmi fac, pentru că aici lucrurile sunt clare. Sunt dosare identice, dar văd că atât s-a prostit presa asta încât nu mai ştie să mai spună lucrurile astea. Domnule, a existat o decizie CCR care a fost pusă în aplicare în alte 5 dosare, da? Şi s-a trimis la rejudecare. Clar că aşa trebuia să se întâmple. La noi s-a apelat la subtrefugiul ăsta, Curtea de Justiţie Europeană, care a zis dacă există cumva risc de impunitate. Adică dacă cumva rămânem noi necondamnaţi. Ceea ce este o măgărie ca principiu de drept. Dar, în sfârşit.

"Nu aveam cum să rămânem noi nepedepsiţi"

Nu aveam cum să rămânem noi nepedepsiţi, pentru că la noi cel mai devreme pedepsele s-ar fi prescris în 2026. Şi vă arăt că în apelul regular ne-am judecat opt luni de zile. Deci, hai să spunem că tot opt luni de zile ne-am fi rejudecat şi acum, sau nu opt luni, 16, 24, oricum până în 2026 sunt patru ani. Ne-a respins. Este o avalanşă împotriva grupului din jurul lui Traian Băsescu care a condus România şi împotriva lui şi asta e", a mai spus Obreja.

Întrebat dacă se consideră o victimă în acest caz, Obreja a afirmat: "Nu mă consider o victimă, însă nu aveam eu ce să caut în povestea asta. Dar, în sfârşit, asta este, aşa a vrut Dumnezeu, aşa se întâmplă lucrurile. Nu am ce să fac, merg mai departe, trebuie să îmi văd de familia mea, de copiii mei".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel