Rovana Plumb, în cazul votului pentru MRU la SIE. "Se conturează această decizie"
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Anca Murgoci
WhatsApp
Rovana Plumb, președintele Consiliului Național al PSD, a declarat că din pozițiile exprimate până în prezent, se conturează ideea de a vota împotriva numirii lui Mihai Răzvan Ungureanu la SIE.

"Va fi discutată și analizată această propunere și va fi o decizie politică în urma Biroului Permanent. (...) Din consultările pe care le-am avut cu colegii mei și din pozițiile exprimate se conturează această decizie de a vota împotrivă", a declarat, joi, Rovana Plumb, la sediul Ministerului Finanțelor, după o întâlnire cu delegația Comisiei Europene.

VEZI ȘI: VICTOR PONTA, mesaj privind nominalizarea lui MRU la SIE 

Ea și-a exprimat un punct de vedere față de această nominalizare, care "coincide cu al premierului", referitor la faptul că prin decizia președintelui Klaus Iohannis nu s-a respectat echilibrul Putere — Opoziție convenit anterior în privința numirilor la SRI și SIE.

De asemenea, Rovana Plumb a arătat că șeful statului nu s-a consultat cu nimeni în cazul lui Ungureanu.

"Cel de-al treilea punct pe care mi-l exprim este acela că Mihai-Răzvan Ungureanu este un simbol al PDL-ismului și știți foarte bine că, în 2012, cei care eram atunci în Parlamentul României am votat pentru a trece moțiunea de cenzură împotriva Guvernului condus atunci de Mihai-Răzvan Ungureanu", a adăugat Rovana Plumb, care îi ține locul lui Victor Ponta la șefia PSD, până când acesta se va întoarce în țară, notează Agerpres.

Preşedintele Klaus Iohannis l-a nominalizat, miercuri, pentru funcţia de director al Serviciului de Informaţii Externe pe Mihai-Răzvan Ungureanu, informând cele două Camere ale Parlamentului despre această nominalizare.

VEZI ȘI: Bogdan Chirieac, observație-cheie și prognoză pentru votul în cazul MRU, director SIE

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel