Rovana Plumb, cerere DNA. Cupşa: Noi am votat pentru
Data publicării:
Autor: Rodica Mitu
WhatsApp
Luni, 16 octombrie, deputaţii PNL din Comisia juridică au votat în favoarea solicitării DNA privind efectuarea urmăririi penale în cazul Rovanei Plumb, a spus Ioan Cupşa. 

Acesta a precizat că PNL respectă prezumţia de nevinovăţie a Rovanei Plumb, dar aceasta va fi găsită vinovată sau nevinovată doar atunci când se va pronunţa instanţa.

"Noi am votat pentru a începe urmărirea penală. (...) Doamna Rovana Plumb este, în mod esenţial, din punct de vedere juridic, nevinovată. Respectăm această prezumţie de nevinovăţie. Dânsa va fi găsită vinovată sau nevinovată doar atunci când se va pronunţa adevărul juridic într-o instanţă penală. În acest moment, nu cred că va fi posibil. Bănuim că mâine Puterea, în votul pe care îl vor da în plenul Camerei, va decide să nu înceapă urmărirea penală faţă de doamna ministru Rovana Plumb", a spus Ioan Cupşa, după şedinţa Comisiei juridice a Camerei, în care a fost audiată şi Rovana Plumb.

Liberalul a spus că principalul argument adus de Rovana Plumb şi deputaţii majorităţii parlamentare în apărarea acesteia se referă la faptul că Insula Belina nu există. 'S-a făcut o altă apărare din punct de vedere juridic, arătându-se că, de fapt, nu există acest Braţ Pavel, că Insula Belina nu există, nu este insulă şi, drept urmare, Legea 213 a apelor române, textele din Constituţie nu se aplică în legătură cu aceste bunuri imobile. Aceasta este schimbarea de paradigmă în ceea ce priveşte apărarea pe care o face avocatul doamnei Rovana Plumb şi colegii ei de partid', a susţinut liberalul.

[citeste si]

Amintim că, luni, Comisia juridică a Camerei Deputaţilor a respins solicitarea Direcţiei Naţionale Anticorupţie referitoare la încuviinţarea efectuării urmăririi penale a fostului ministru al Mediului Rovana Plumb. 

Raportul comisiei urmează să fie supus votului plenului Camerei Deputaţilor în şedinţa de marţi. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel