Rosturile de la gresie și faianță vor rămâne curate timp de o lună. Iată cu ce trebuie să le ștergi
Data publicării:
Autor: Nicoleta Baciu
WhatsApp
Rosturile de la gresie și faianță vor rămâne curate timp de o lună. Iată cu ce trebuie să le ștergi. Sursa foto: freepik.com
Rosturile de la gresie și faianță vor rămâne curate timp de o lună. Iată cu ce trebuie să le ștergi. Sursa foto: freepik.com
Te-ai săturat să vezi că starea băii se deteriorează din cauza umidității? Rosturile de la gresie și faianță sunt negre?

Există o soluție uimitoare pentru a reda strălucirea plăcilor de gresie și faianță din baie. Mucegaiul se dezvoltă în medii umede și calde, cum ar fi baia. Persoanele care locuiesc într-o casă cu mucegai și umezeală sunt susceptibili la o varietate de simptome, cum ar fi: strănut; iritații ale ochilor, nasului și gâtului, respirație dificilă, inflamația căilor respiratorii, acumulare de mucus, reacții alergice.

Cea mai ușoară modalitate de a spăla geamurile la sfârșitul iernii: sticla va străluci și nu va avea pete

Unii oameni sunt mai predispuși decât alții la efectele mucegaiului asupra sănătății. Într-adevăr, copiii, bătrânii și persoanele care suferă de astm și alegrii sunt mai sensibili. Mucegaiul din aer poate provoca infecții pulmonare grave atunci când sistemul imunitar este slab.

Așadar, dacă crezi că problemele tale de sănătate sunt direct sau indirect legate de umiditatea și mucegaiul din casă, discută cu medicul tău cât mai curând posibil. Scapă de mucegai și ia măsurile necesare pentru a preveni reapariția acestuia.

Mucegaiul trebuie îndepărtat cât mai curând posibil, pentru că provoacă alergii și probleme respiratorii!

Să știi că o lumânare obișnuită poate curăța rosturile de la gresie și faianță. Ceara protejează împotriva umezelii excesive și a mucegaiului!

Îndepărtează grăsimea și murdăria veche de pe hotă în 10 minute: filtrul va străluci și va fi ca nou

Primul pas este să cureți rosturile de la gresie și faianță cu bicarbonat de sodiu. Pentru asta amestecă două linguri de bicarbonat cu puțină apă. Freacă zonele afectate de mucegai cu această pastă, apoi clătește.

După ce rosturile s-au uscat, frecă-le cu o lumânare albă. Acest lucru este suficient pentru a le face să strălucească. În plus, vor fi curate cel puțin o lună.

Ceara este utilă și pentru prevenirea depunerilor de calcar pe robinete. Într-adevăr, acesta din urmă servește ca strat protector împotriva umezelii. Așa că nu ezita să freci robinetele cu o lumânare pentru a le proteja și pentru a le reda strălucirea de odinioară.

Pune cuișoare la intrarea în casă, în luna martie. De ce este esențial să faci asta?

Mucegaiul se poate dezvolta și pe tavanul băii. Indiferent dacă petele de mucegai de pe tavan sunt negre, maro, gri sau maro, bicarbonatul de sodiu este perfect pentru curățarea lor. Pur și simplu pulverizează un amestec de oțet alb și bicarbonat de sodiu pe zona mucegăită. Lasă să acționeze o zi, apoi freacă energic cu o perie.  

Soluția numărul 2. Amestecă înălbitorul cu apă, pulverizează amestecul pe pete și freacă-le cu o perie. Această tehnică  este  posibilă doar pe un tavan din vopsea lavabilă.

Mucegaiul din tavan nu este întotdeauna cauzat de condens. Infiltrațiile din acoperiș și scurgerile de apă ascunse pot fi, de asemenea, responsabile pentru apariția mucegaiului pe tavanul băii. În aceste cazuri este necesara intervenția unui profesionist! Acesta din urmă va rezolva problema și, în același timp, te va scăpa de mucegai.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel