Roşiile şi castraveţii, legume de lux pe masa de Paşti? Preţul tomatelor a bubuit în această primăvară
Data publicării:
Autor: Liana Ganea
WhatsApp
Foto: Freepik
Foto: Freepik
Legumele au ajuns la prețuri record în România! Cât a ajuns 1 Kg de roșii, chiar în Postul Paștelui.

Românii au primit o nouă lovitură! Legumele au atins un nou preț record, după ce ceapa a ajuns să coste de trei ori mai mult decât în alte ţări. Roșiile ocupă primul loc în clasament, anunță Observator.

Roşiile noastre sunt cele mai scumpe

După ce carnea a ajuns la sume record la raft, legumele și fructele vin din urmă. Astfel, prețul unei legături de salată sau spanac va ajunge la 1,8 lei, o sumă deloc de neglijat. În comparație cu Italia, Grecia și Spania, românii plătesc mai mult pentru multe dintre legumele și fructele preferate. Mai mult, potrivit sursei citate, roșiile noastre sunt cele mai scumpe, iar ceapa din România costă mai mult decât cea din țările mediteraneene. Roșiile au ajuns să se vândă în piețe şi supermarketuri, chiar și cu 20 de lei pe kilogram. În schimb, prețul morcovilor este la fel cu cel din Italia. „Un kilogram de roşii costă 3 euro şi 50 de eurocenţi”, a spus un vânzător, pentru observatornews.

La capitolul legume, cartofii au raportat cele mai mari prețuri. În doar 30 de zile, prețul unui kilogram a crescut cu 5%, astfel că acum se vinde cu 4 lei în piețe. În comuna Vidra din județul Ilfov, Ionuț Dragomir deține mai multe sere în care cultivă salată verde și roșii. Din păcate, în acest an a fost nevoit să reducă suprafața cultivată.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel