Urmărește emisiunea live
Data publicării:

Rose Gottemoeller, fost secretar general adjunct NATO: Rusia a vrut o victorie rapidă la Kiev, dar a rămas pe autostradă, fără benzină. Nu ştiu dacă se mai regrupează

Autor: Florin Răvdan | Categorie: Stiri
WhatsApp
Fotografie creată de asim alnamat, de la Pexels
Fotografie creată de asim alnamat, de la Pexels
Rose Gottemoeller, fost secretar general adjunct al NATO, spune că şansele Rusiei de a mai cuceri Kievul în condiţiile actuale sunt în scădere, din cauza logisticii. Conform acesteia, "ruşii au sperat la o victorie rapidă, dar au rămas blocaţi pe autostradă, fără benzină". 

Vehicule blindate ruseşti par că avansează încet spre capitala Ucrainei. Cu toate astea, Gottemoeller spune că actualele tactici ale armatei ruse arată slăbiciune din partea forţelor lui Putin. 

"Cred cu sinceritate că ruşii au trimis spre Kiev câteva din trupele de elită, pentru că sperau la un atac fulger pentru a-l asasina pe Volodimir Zelenski, să preia apoi guvernarea şi să aibă o victorie rapidă. Numai că nu a mers aşa cum au sperat, iar acum au rămas blocaţi pe autostradă în afara Kievului. Vedem că aceste forţe sunt acum dispersate în păduri şi mă întreb dacă mai au capacitatea de a se regrupa, pentru că din punct de vedere logistic nu stau deloc bine. Nu mai au combustibilul necesar pentru un asalt asupra Kievului. Sunt mai degrabă sceptică acum în ceea ce priveşte o victorie a Rusiei în Kiev, cel puţin cu forţele actuale", a spus aceasta, conform Daily Mail. 

Sviatoslav Yurah, unul dintre foştii consilieri ai lui Zelenski, afirmă că Kievul ar putea fi Stalingradul Rusiei. Amintim că bătălia de la Stalingrad dintre armata roşie şi forţele Germaniei din Al Doilea Război Mondial a însemnat un punct de cotitură pentru soarta finală a războiului. Germania nu a pierdut doar bătălia, ci şi un sfert din armată, cu tot cu arme, muniţii şi tancuri. 

"Kiev este un oraş uriaş, cu milioane de locuitori, iar dacă ruşii încearcă să intre atunci se vor trezi cu o luptă grea. Acesta va fi Stalingradul lor. Nimeni nu se va preda, vă garantez", a spus Yurah, conform sursei citate.  

Generalul-maior rus Andrei Kolesnikov a fost UCIS, anunță apărătorii ucraineni. A servit și-n SIRIA

Apărătorii ucraineni au ucis un al treilea general rus de vârf în timp ce războiul care durează de peste două săptămâni al Rusiei cu Ucraina începe să capete noi proporții, au anunțat vineri Forțele Armate ale Ucrainei. 

Armata ucraineană a declarat într-un tweet că l-a ucis pe generalul-maior rus Andrei Kolesnikov, despre care se crede că ar fi comandantul Armatei a 29-a Combinată. 

„Invadatorii ruși continuă să-și piardă ofițerii în războiul împotriva Ucrainei”, au transmis forțele armate ucrainene pe Twitter în timp ce anunțau presupusa moarte a generalului. CITEŞTE MAI MULTE AICI

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel