Ronaldo la Real Valladolid. Acum, acționar majoritar
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Mircea F. Cristian
WhatsApp
Ronaldo la Real Valladolid
Ronaldo la Real Valladolid
Brazilianul Ronaldo este noul acţionar majoritar al clubului Real Valladolid.

Fostul mare atacant brazilian Ronaldo Nazario de Lima a achiziţionat 51% din acţiunile clubului spaniol de fotbal Real Valladolid, a anunţat, luni, Carlos Suarez, preşedintele grupării şi până acum acţionarul majoritar al clubului care a revenit în această vară în prima ligă, relatează AFP.

Ronaldo a achiziţionat, cu titlu personal, 51% din acţiunile clubului, a anunţat Carlos Suarez în faţa primăriei din Valladolid, precizând că operaţiunea s-a parafat miercurea trecută. Vom avea o dimensiune la care nu îndrăzneam să visăm, a declarat Suarez (50 ani), fost baschetbalist, care avea 58% din acţiuni şi care va rămâne preşedinte al clubului. Vrem să creştem atât de mult cât ne vor permite visurile noastre, a spus, la rândul său, fostul fotbalist brazilian, campion mondial cu Selecao în 1994 şi 2002.

Clubul şi oraşul să profite

Potrivit presei, tranzacţia a costat 30 de milioane de euro, cifre pe care clubul a refuzat să le confirme. Primarul oraşului Valladolid, Oscar Puente, a salutat venirea la club a unei legende vii a fotbalului mondial, într-un oraş de 520.000 de locuitori, aflat la 200 km nord-vest de Madrid. Voi încerca să pun toate cunoştinţele mele despre fotbal la dispoziţia jucătorilor, voi încerca să fac o gestiune eficace, din care clubul şi oraşul să profite, a mai spus Ronaldo.

Valladolid, revenit în La Liga în acest sezon, ocupă locul 16 în clasament după trei etape, cu două puncte. Clubul are un buget de 46 de milioane de euro pentru sezonul 2018-2019, potrivit site-ului oficial, iar echipa este antrenată de fostul fotbalist Sergio Gonzalez.

Negocieri timp de două luni

Negocierile pentru preluarea clubului au începutul la finalul lunii iulie şi s-au derulat foarte repede, iar gruparea a fost concentrată pe mercato cu foarte puţine resurse, a precizat Ronaldo. Ronaldo Nazario, în vârstă de 41 de ani, a jucat şase ani în Spania, un campionat la FC Barcelona (1996-1997), iar apoi la Real Madrid (2002-2007).

Ronaldo a cucerit de două ori Balonul de Aur, a fost desemnat cel mai bun fotbalist al anului de către FIFA în trei rânduri, încheindu-şi cariera în 2011.

Vezi și: Real Madrid, o nouă lovitură după era Cristiano Ronaldo

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel