Ronaldo, despre un alt star din naționala Braziliei: Îi forța pe jucătorii tineri să îi curețe ghetele 
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Andrei Itu
WhatsApp
Ronaldo, despre un alt star din naționala Braziliei: Îi forța pe jucătorii tineri să îi curețe ghetele 
Ronaldo, despre un alt star din naționala Braziliei: Îi forța pe jucătorii tineri să îi curețe ghetele 
Ronaldo Nazario (45 de ani) a abordat subiecte fierbinți din lumea fotbalului, în cadrul  unei emisiuni alături de un alt fost mare atacant, Christian Vieri (48 de ani).

Ronaldo a spus că Romario (56 de ani) și Bebeto (57 de ani) au fost sursele sale de inspirație. Mai mult, Ronaldo l-a numit, în glumă, 'nenorocit' pe Romario pentru că îi obliga pe tinerii fotbaliști să îl servească cu o cafea sau să îi curețe ghetele.

'Romario a făcut-o intenționat, pentru a mă obosi și a-mi lua locul din primul 11'

'Am învățat multe de la Romario și Bebeto. Au fost o inspirație pentru mine, chiar dacă Romario era un nenorocit. Îi forța pe jucătorii tineri să îi curețe ghetele sau să îi aducă cafeaua.

Câțiva ani mai târziu, în 1997, eram deja un jucător important. Deja câștigasem Balonul de Aur și la adunarea dinaintea Copei America, Romario mi-a spus: 'Pregătește-te, ieșim în oraș în seara asta, nu-ți fă griji'.

Avea pregătită o scară pentru a ne cățăra deasupra zidului de la hotel și ne aștepta un taxi pe partea cealaltă. Ne-am întors la 5 dimineața și eram extenuat a doua zi, la antrenamente. Am înțeles apoi că Romario a făcut-o intenționat, pentru a mă obosi și a-mi lua locul din primul 11', a povestit legendarul Ronaldo Nazario, potrivit cotidianului AS.

Citește și: Zlatan Ibrahimovic îl consideră pe Ronaldo Nazario ca fiind cel mai bun fotbalist din istorie, peste Cristiano Ronaldo sau Lionel Messi

Amintim faptul că Zlatan Ibrahimovic a precizat, în anul 2021, că brazilianul Ronaldo este cel mai bun fotbalist din istorie, peste Cristiano și Lionel Messi.

Conform Marca, admirația lui Ibrahimovic pentru Ronaldo „9” nu a fost niciodată secretă, suedezul l-a situat pe brazilian atât peste Cristiano Ronaldo, cât și peste Lionel Messi. Întrebat despre cel mai bun fotbalist al tuturor timpurilor, Ibra a răspuns: „Ronaldo, El Fenomeno”.

'Pentru mine, acel Ronaldo este fotbalul, felul în care se mișca. Este cel mai bun jucător din istorie, fără dubii. Astăzi, tinerii joacă cinci minute și sunt văzuți drept uriași. Sunt mândru că fac parte din școala veche. Rețelele de socializare au schimbat totul, fotbaliștii sunt campioni acum fără să facă nimic', a mai spus Zlatan Ibrahimovic.

Citește și: Secretul lui Ronaldo care vrea să joace și la 42 de ani: E cuvântul-cheie pentru un fotbalist care vrea să reziste

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel