Ronaldinho, situație jenantă: Ambasador al turismului în Brazilia, fără pașaport
Data publicării:
Autor: Mircea F. Cristian
WhatsApp
Ronaldinho, campion mondial cu Selecao în 2002, a fost numit, joi, ambasador al turismului în Brazilia, dar fostul internaţional "auriverde" este privat de paşaportul său.

Deşi aflat fără paşaport de mai multe luni, confiscat din cauza unei amenzi neplătite în valoare de 8 milioane de euro, pentru o construcţie imobiliară ilegală, Ronaldinho şi-a păstrat cota de popularitate în Brazilia, fiind numit ambasador al turismului în această ţară de către Embratur, institutul aparţinând Ministerului Turismului, informează cotidianul L'Equipe.

Curtea Supremă a Braziliei (STF) a respins recent un recurs al fraţilor Ronaldinho Gaucho şi Roberto de Assis pentru recuperarea paşapoartelor ce le-au fost reţinute prin ordonanţă judecătorească până la plata unei amenzi pentru daunele aduse mediului. Judecătorii au respins acuzaţia de abuz de autoritate în decizia unui tribunal din statul Rio Grande do Sul, la frontieră cu Argentina şi Uruguay, prin care au fost confiscate paşapoartele celor doi fraţi pentru a împiedica plecarea lor în străinătate.

Un tribunal regional a decis în 2015 să impună o amendă lui Ronaldinho şi fratelui său, care au provocat daune ale mediului prin construcţia ilegală a unui depozit portuar, cu un doc pentru ambarcaţiuni mici şi platforme de pescuit, într-o zonă protejată pe malul lacului Guiaba, situat în Porto Alegre, capitala statului Rio Grande do Sul.

În luna iulie, Ronaldinho, campion mondial cu Brazilia în 2002 şi câştigătorul "Balonului de Aur" în 1999, a înaintat un apel la Curtea Supremă, invocând dreptul la muncă pentru a recupera paşaportul care îi permite să călătorească în străinătate, unde este invitat la diverse evenimente care îi asigură traiul după retragerea din fotbal. Roberto de Assis este impresarul fratelui său şi se ocupă de contractele lui Ronaldinho, fost jucător la Barcelona, Milan şi PSG.

Fostul internaţional brazilian a dezvăluit că a fost ameninţat de un om de afaceri din Indonezia cu un proces, pentru că nu a onorat un contract pentru un eveniment din cauză că paşaportul său a fost reţinut.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel