Rompetrol anunţă că oprirea fluxurilor de ţiţei prin conducta CPC nu afectează aprovizionarea rafinăriei Petromidia
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Anca Murgoci
WhatsApp
Rafinăria Petromidia. Foto: Rompetrol / KMG International
Rafinăria Petromidia. Foto: Rompetrol / KMG International
Rompetrol anunţă că oprirea fluxurilor de ţiţei prin conducta CPC nu afectează aprovizionarea rafinăriei Petromidia.

În contextul informațiilor apărute în spațiul public privind o posibilă suspendare a operațiunilor Consorțiului Caspian Pipeline - CPC pe teritoriul Federației Ruse, Grupul KMG International dorește să precizeze că orice suspendare a activităților CPC nu va afecta aprovizionarea cu țiței a rafinăriei Petromidia.

Ponderea țițeiului de tip CPC în rețetele de obținere a produselor petroliere în cadrul rafinăriei este una scazută, comparativ cu alte tipuri de țiței utilizate în mod curent. În prezent, cea mai mare unitate de profil din România – Petromidia Năvodari funcționează la capacitate optimă, în acord cu planurile de producție aprobate pentru acest an.

Prin KMG Trading - divizia de aprovizionare cu materii prime și de comercializare a produselor petroliere, Grupul are experiența și capacitatea necesare pentru identificarea și asigurarea aprovizionării cu țiței a rafinăriei Petromidia, în orice context.

De asemenea, adăugam că eventuale măsuri privind activitatea CPC nu vor influența piața produselor petroliere din România, Grupul va continua să își onoreze obligațiile contractuale și livrările de carburanți, a transmis Grupul KMG International.

Una dintre cele mai mari conducte de ţiţei din lume, care aduce petrol din Kazahstan via Rusia, trebuie să îşi oprească activitatea pentru 30 de zile, potrivit deciziei unui tribunal rusesc. Decizia are legătură cu documentaţia referitoare la o scurgere de petrol. Cu toate acestea, surse de la faţa locului spun că fluxul de ţiţei prin această conductă nu a fost întrerupt, transmite Reuters.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News


WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel