Data publicării:

ROMGAZ anunță că nu este de acord cu protestul angajaților și îi asigură că nu le scad salariile. Afirmația care i-a pus pe jar. ”Îngrijorare nejustificată”

Autor: Cristian Cîșleanu | Categorie: Stiri
WhatsApp
Foto: Agerpres
Foto: Agerpres

A fost anunțat un protest al sindicaliștilor de la ROMGAZ.

Sindicatul Liber ROMGAZ a emis un anunț vineri, privind organizarea unui protest programat pentru luni, 29 ianuarie, în semn de nemulțumire față de decizia companiei de a micșora salariile de încadrare cu 5,82%. 

În plus, sindicaliștii reclamă absența unor sume în buget pentru prime și adaosurile stipulate în Contractul Colectiv de Muncă.

Potrivit comunicatului emis de Sindicatul Liber ROMGAZ, 500 de salariați sunt așteptați să participe la acțiunea de protest, care va avea loc atât în interiorul, cât și în afara sediului companiei. Sindicaliștii au subliniat că principalul motiv al protestului este decizia angajatorului de a reduce salariile de încadrare, ignorând prevederile stipulate în Contractul Colectiv de Muncă, care includ adaosuri, prime și indexarea cu rata inflației.

Organizarea acestei acțiuni de protest a salariaților din S.N.G.N. ROMGAZ S.A. este față de intenția angajatorului de a micșora salariile de încadrare cu 5,82% și de a nu prevedea în B.V.C. al anului 2024 sumele aferente adaosurilor, primelor și indexarea cu rata inflației, prevăzute în Contractul Colectiv de Muncă”, au transmis sindicaliștii.

Protest cu 500 de participanți 

Protestul se va desfășura într-un cadru organizat, cu 500 de participanți care vor aduce la cunoștința conducerii nemulțumirile lor. Este de așteptat ca aceștia să se adune în fața sediului companiei, marcând astfel determinarea lor de a-și face auzită vocea și de a proteja drepturile salariale.

"Biroul executiv al Sindicatului Liber ROMGAZ speră să aibă un dialog deschis cu toate părțile implicate cu scopul sprijinirii salariaților care contribuie nemijlocit la rezultatele deosebite ale societății!”, se mai menționează în comunicat, conform Știri Diaspora, care citează Digi24.

Această inițiativă sindicală vine în contextul în care angajații își exprimă îngrijorările și dezacordul față de deciziile care pot afecta nivelul salarial și condițiile de muncă. Este de așteptat ca sindicaliștii să solicite un dialog deschis cu reprezentanții conducerii pentru a găsi soluții care să răspundă preocupărilor angajaților. În continuare, rămâne de văzut cum va evolua situația și dacă protestul va conduce la schimbări sau negocieri între părți.

Răspunsul conducerii cu privire la protest și micșorarea salarială

„Am luat act de informarea dumneavoastră privind intenția de organizare a unei ședințe extraordinare a Consiliului Național Sindical.

În ceea ce privește intenția de organizare a unui protest în incinta Societății Naționale de Gaze Naturale Romgaz SA (ROMGAZ), precum și în afara acesteia, ținând cont de riscul perturbării activității societății, având astfel ca și efect încălcarea prevederilor art.2 din Legea 60/1991 privind organizarea și desfășurarea adunărilor publice, precum și a prevederilor art.9 al.c) din același act normativ, conducerea ROMGAZ nu este de acord cu nici un fel de manifestări publice, care se intenționează a fi organizate pe terenuri sau în incinta clădirilor aflate în proprietatea sau folosința societății”, se precizează în comunicatul emis de ROMGAZ.

În comunicat mai este menționat că ”o astfel de afirmație propagată in rândul salariaților Romgaz, cu privire la reducerea salariilor de baza cu 5,82%, produce o îngrijorare nejustificată care are rolul de a produce instabilitate in activitatea ROMGAZ (inclusiv în activitatea de producție), motiv pentru care analizăm căile juridice de aplicat în contextul în care se produce o astfel de instabilitate ca urmare a unor astfel de afirmații”.

Nu vor fi micșorate salariile

Asigurăm angajații ROMGAZ că în anul 2024 nu vor fi diminuate/micșorate salariile de încadrare ale angajaților ROMGAZ cu 5,82%, astfel cum este susținut de către domnul Stoicovici prin adresa sindicatului cu nr.3402/26.01.2024.

Recomandăm membrilor Sindicatului Liber din ROMGAZ să promoveze orice discuție legată de amendarea prevederilor Legii Bugetului de Stat pentru anul 2024, într-un cadru amiabil și propice unor negocieri constructive”, se transmite în comunicat.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel