Romeo și Julieta la ONB. Daniel Jinga: Baletul este o nucă fierbinte pentru managementul Operei
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: D.C.
WhatsApp
Romeo și Julieta, noul balet al ONB, sold-out de la primul spectacol
Romeo și Julieta, noul balet al ONB, sold-out de la primul spectacol
 Spectacolul "Romeo şi Julieta", de Serghei Prokofiev, revine astăzi pe scena Operei Naţionale din Bucureşti. Este vorba de unul dintre cele mai cunoscute şi apreciate spectacole de balet din întreaga lume, reprezentând povestea tragică de dragoste dintre cei doi îndrăgostiţi.

 Tabloul spectacolelor acestei luni este însă întregit de noi premiere, inclusiv în cadrul Bucharest Opera Festival, care începe oficial în data de 16 iunie, la Bucureşti.  Daniel Jinga, directorul general al Operei Naţionale din Bucureşti, a fost întrebat la Radio România Actualități dacă publicul apreciază noutățile propuse de Opera Națională?

”Publicul, în primul rând, este din ce în ce mai întinerit, a spus Daniel Jinga. Asta mă bucură. Înseamnă că opera ca gen are un viitor şi baletul ca gen are un viitor. De altfel, baletul este un gen foarte iubit. Nu mă aşteptam la lucru acesta. Întotdeauna baletul face săli pline, face sold-out. Este un fenomen şi este, să spunem aşa, un lucru foarte greu de gestionat de către orice manager. Baletul a fost o nucă fierbinte în managementul operei întotdeauna, pentru că acolo e greu de înţeles mecanismele fine care duc la realizarea în final a unui spectacol de excepţie şi felul în care trebuie făcute distribuţiile. Să spun mai simplu, e greu de înţeles cine e mai bun, pentru că toţi sunt foarte buni şi, să spunem, selecţia dintre ei se face numai în parametri tehnici foarte rafinaţi şi de către specialişti. De aceea mă bucur că publicul va avea de data asta la dispoziţie şi expertiza unui coregraf de talie internaţională cum este Zanella.

Se va juca cu casa închisă şi seara asta, şi mâine seară. De altfel, nu cred că, spun de fiecare dată, nu cred că e un motiv de mândrie. Opera Naţională Bucureşti are doar 915 locuri şi atunci este foarte uşor să vinzi, mai ales la o premieră toate locurile disponibile”, a încheiat Daniel Jinga.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel