Românii vor putea obține permisul de conducere de la 17 ani, cu o condiţie
Data publicării:
Autor: Tiberiu Vasile
WhatsApp
Sursa Foto: FreePik
Sursa Foto: FreePik
Vârsta majoratului pentru șoferii români va fi redusă. Tinerii din România vor avea posibilitatea să obțină permisul de conducere de la 17 ani, conform unui proiect de lege care a fost trecut tacit de Senat. Totul este însoțit de o singură condiție.

Senatul a adoptat astăzi, tacit, un proiect de lege care schimbă termenii de obținere a permisului de conducere pentru adolescenți. 

Până în prezent, tinerii de 16 ani puteau obține permisul de conducere pentru categoria B1. Acesta le permitea să conducă doar vehicule cu o putere maximă de 20 de cai putere.

Principala schimbare le oferă posibilitatea tinerilor de 17 ani să dețină permis de conducere și să conducă mașini cu o putere mai mare de 20 de cai putere. Totuși, unica condiție este să fie însoțiți de un adult.

Specialiștii consideră că această experiență poate aduce beneficii tinerilor

Specialiștii consideră că această experiență poate aduce beneficii tinerilor, cu condiția ca adulții care îi însoțesc să fie bine instruiți. Dacă șoferul încalcă regulile de circulație, adultul va împărtăși responsabilitatea în mod egal cu acesta.

În plus, însoțitorii vor putea fi supuși testării pentru consumul de alcool și droguri, chiar dacă se află pe scaunul din dreapta, conform senat.ro.

Cu toate acestea, proiectul de lege va intra în vigoare și va produce efecte doar după ce va fi promulgat de președintele Klaus Iohannis și ulterior publicat în Monitorul Oficial al României, susține Antena 3 CNN.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel