„Românii sunt bineveniți în Marea Britanie”
Data publicării:
Autor: Andreea Marinas
WhatsApp
Romani in marea britanie
Romani in marea britanie
 Românii fac lucruri foarte bune în Marea Britanie şi sunt bineveniţi, a spus joi ambasadorul Marii Britanii în România Paul Brummell.    
Ambasadorul Marii Britanii în România, Paul Brummell, a declarat joi, la Timişoara, cu prilejul inaugurării Biroului Regional Timişoara al Camerei de Comerţ Britanico-Română, că românii sunt bineveniţi în ţara sa, subliniind că cei care lucrează fac treabă bună, iar studenţii care au ales să înveţe în universităţile britanice sunt performanţi. 

„Românii fac lucruri foarte bune în Marea Britanie şi sunt bineveniţi. De exemplu, sunt două mii de medici români care lucrează în serviciul naţional de sănătate al nostru, români care au un rol foarte important în industria constucţiilor şi în agricultura britanică. Este un număr de studenţi în creştere în universităţile britanice, care au rezultate deosebite şi care sunt bineveniţi. Nu în ultimul rând, sunt foarte fericit că mulţi români aleg Marea Britanie pentru vacanţe”, a afirmat diplomatul, potrivit Agerpres. 

România, partener strategic al Marii Britanii

El a punctat că ieşirea Marii Britanii din Uniunea Europeană nu înseamnă şi ieşirea regatului din Europa şi că vor urma negocieri al căror rezultat nu-l poate prevedea în acest moment. „Noi suntem o ţară deschisă, România este un prieten al Marii Britanii şi sunt sigur că rezultatul care va fi va fi cel mai bun pentru ambele părţi. Va fi o negociere cu o concluzie, că o să avem în continuare o relaţie foarte strânsă şi foarte deschisă între Marea Britanie şi România”, a afirmat Brummell. 

Acesta a subliniat că România este un partener strategic al Marii Britanii şi „conlucrăm în domenii de securitate şi prosperitate mai ales şi vom continua să facem aceasta”. 

„De exemplu, săptămâna următoare voi fi la Constanţa pentru vizita unui distrugător britanic şi pentru a spune, împreună cu colegi români, bun venit unui număr de patru avioane britanice care vor staţiona pe teritoriul României, pentru a apăra zona Mării Negre”, a afirmat ambasadorul Marii Britanii în România. 

Colaborarea cu Timișoara, de dezvoltat

În altă ordine de idei, Paul Brummell consideră că există deja o colaborare foarte bună cu Timişoara şi judeţul Timiş, dar care trebuie dezvoltată, ceea ce a făcut ca joi să fie deschis aici Biroul Regional Timişoara al Camerei de Comerţ Britanico-Română. 

„Sunt în jur de o sută de firme britanice care activează în judeţul Timiş, dar putem face mai mult. Pentru aceasta am deschis astăzi Biroul Regional Timişoara al Camerei de Comerţ Britanico-Română, pentru a dezvolta relaţiile noastre. Direcţiile de interes pentru cooperarea româno-britanică reprezintă un spectru larg, domeniul cu cea mai mare rată de creştere este cel din IT şi sunt firme care au mii de angajaţi în România, avem investiţii în domenii foarte diverse. În Timiş, avem de la firme specializate în traducerea în diverse limbi până la Cramele Recaş, specializată în tehnologia vinurilor, avem un număr consistent de firme în foarte multe domenii”, a detaliat ambasadorul britanic. 

[citeste si]

Directorul Camerei de Comerţ, Industrie şi Agricultură (CCIA) Timiş, Florica Chiriţă, a punctat că deschiderea biroului regional va apropia şi dezvolta relaţiile bilaterale. 

„Dacă până acum am organizat parteneriate şi misiuni economice, acorduri, de azi, relaţiile de colaborare se vor dezvolta. Va urma o vizită la Londra şi o misiune economică. Domnul ambasador a promis că revine la CCIA Timiş pentru a încropi un program de colaborare şi o agendă de lucru. (...) Am vorbit despre industrie, la modul general. Pe producţie mai mult şi mai puţin pe servicii. Vrem să vedem dacă putem atrage firme britanice care să producă în judeţul Timiş. Aşa am promis, că noi, CCIA Timiş, promovăm produsele autohtone pe piaţa dumnealor şi investiţiile din Marea Britanie să fie promovate la noi”, a spus Florica Chiriţă. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel