Românii scutiți de plata impozitului la pensie și salariu
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
Sursa foto: https://www.freepik.com/, @freepik
Sursa foto: https://www.freepik.com/, @freepik
Află în articol care sunt românii scutiți de plata impozitului la pensie și salariu.

Cosmin Dumitrașcu, expert contabil, a explicat care sunt românii scutiți de plata impozitului la pensie și salariu. Este vorba despre persoanele cu dizabilități grave.

”Acele categorii de persoane scutite în anumite considerente sunt persoanele cu handicap. Concret, în situația în care avem un handicap ușor, sau un handicap mediu, putem merge la Direcția Generală de Asistență Socială să solicităm un certificat de handicap și prin acest certificat de handicap se stabilește o valoare a pensiei de handicap. Iar pe baza acestei pensii de handicap sau pe baza acestui certificat de handicap oamenii pot beneficia de diferite facilități, precum parcări la hipermarketuri, acele parcări clasice unde sunt spații special amenajate”, a explicat Cosmin Dumitrașcu în cadrul emisiunii iThink cu Iusti Fudulu de la Antena 3 CNN.

Cosmin Dumitrașcu, expert contabil: Dacă ai un PFA, la fel ai scutire de impozit

”În situația în care avem handicap grav sau accentuat, deja discutăm despre altă pensie de handicap, care este puțin mai mare, dar nu mult. Aceste persoane încadrate în grad de handicap grav sau accentuat beneficiază de alte facilități.

Cei cu handicap mediu sau ușor nu beneficiază de nicio facilitate la salarii și nici la Persoanele Fizice Autorizate, în cazul în care desfășoară o profesie printr-o astfel de formă de organizare. Dar dacă, de exemplu, discutăm de un handicap grav sau accentuat, persoanele acelea au scutire de impozit, iar dacă ai un PFA, la fel ai scutire de impozit.

În cazul în care, de exemplu, avem de-a face cu această scutire de impozit despre care povesteam mai devreme și avem și un venit din chirie, sănătatea se plătește. Deci, atenție, sănătatea și impozitul se plătesc la aceste contracte de chirie, nu sunt scutite chiar dacă ai handicap grav sau accentuat, ci doar în situația în care vorbim de salarii, pensie sau PFA”, a mai spus Cosmin Dumitrașcu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel