Românii pot primi abonamente la sală, piscină, ori cursuri de dans din partea angajatorilor. Legea a intrat în vigoare
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
Românii pot primi abonamente la sală, piscină, ori cursuri de dans din partea angajatorilor. Legea a intrat în vigoare / Foto: Pixabay, de janeb13
Românii pot primi abonamente la sală, piscină, ori cursuri de dans din partea angajatorilor. Legea a intrat în vigoare / Foto: Pixabay, de janeb13
Angajatorii pot de acum să ofere angajaților abonamente la sală, piscină, ori cursuri de dans, fără a plăti impozite.

Companiile din România care vor să-și recompenseze angajații pasionați de mișcare sau își doresc să combată efectele negative ale muncii statice de la birou sau acasă, au acum cadrul legal. A intrat în vigoare legea prin care angajatorii pot achita un abonament sportiv în limita a 400 de euro pe an pentru cei care vor să meargă la sala de sport, piscină sau la cursuri de dans, relatează Pro Tv.

Suma nu este impozitată, cu alte cuvinte companiile nu vor plăti impozit pe venit, contribuția la sănătate și la pensie. Atenție însă, beneficiile unui angajat nu trebuie să depășească 33% din salariul brut.

"Ar trebui să discutaţi cu angajatorul dvs şi să vă faceţi o analiza ce înseamnă 33% din pachetul dvs. Dacă prin pachetul pe care îl aveţi acum ajungeţi în acea limită de 33% aş putea să renunţ la această asigurare de sănătate şi să fac abonament la o sală de fitness", a explicat Marcel Vulpoi, contabil.

Raport îngrijorător: 60% din români nu fac sport niciodată

Măsura vine în contextul în care, potrivit unui raport al Comisiei Europene, românii sunt campioni la sedentarism. 60% din români nu fac sport niciodată, iar 20% fac exerciții fizice rareori.

"În primă fază o parte dintre funcţionarii din minister au zis că avem de pierdut pentru că azi îşi cumpără oamenii din bani lor abonamente. Dacă firma poate să introducă acest cost ca şi cheltuiala deductibilă o parte din banii pe care ar trebui să-i încasăm în prima fază, îi pierdem", a spus Iulius Chiriac, iniţiatorul legii.

Firmele puteau să plătească astfel de abonamente și până acum, dar acestea erau impozitate cu 2,25%, atât la angajator, cât și la angajat.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel