Românii, păcăliți cu credite pe loc cu dobânzi ucigașe. ”Sunt bombe cu ceas”
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Roxana Neagu
WhatsApp
Oamenii care vor credite rapide fără mare bătaie de cap apelează la IFN-uri. 

UPDATE: ”BNR are obligația de a autoriza anumite INF-uri, nu toate. Autorizarea înseamnă că verifică condiții legale de începere a activității. Legea nu face nicio referire la dobânzi. BNR nu are prerogative, e o incompatibilitate să se ocupe de protecția consumatorului pe servicii financiare. Legea nu am făcut-o eu.” a afirmat Adrian Vasilescu, consilierul guvernatorului BNR, la Antena 3. 

IFN-urile sunt Instituții Financiare Nebancare. Sunt reglementate, la fel ca băncile, de BNR. DAE aplicate de IFN-urile de pe piața bancară românească sunt imense. După cum a arătat Oana Zamfir, în emisiunea ”Exces de Putere” de la Antena 3, dobânzile practicate de IFN-uri ajung până la 8000%. 

În emisiunea de la Antena 3, a intervenit Oliver Marinescu. După nume nu-l știți, dar sigur vă amintiți de bărbatul care a protestat pe hotelul Intercontinental la etajul 16, cu o cagulă pe față, cu mesaje și oi de pluș atârnate pe balcon. 

Bărbatul a povestit la Antena 3 că a dorit să facă auzit cazul său, care a luat de la un IFN credit ipotecar cu DAE 48%. Pentru o lună de întârziere și-a pierdut și casa și a rămas în continuare dator.

După ce nu a reușit să plătească o lună creditul, bărbatul s-a trezit cu penalități de 6.000 de euro, pe care nu a reușit să le plătească și s-au tot acumulat. "În ziua protestului a avut loc evacuarea. În timp ce făceam protestul, mie mi se golea casa", a spus bărbatul, care susține că nu știa de clauzele din contract referitoare la întârzierea la plata ratei.

"Condițiile păreau legale, am semnat la notari, însă, dacă nu te asistă un avocat, două cuvinte și o virgulă modifică 15 pagini ale contractului", a spus bărbatul. La finalul declarației, a avertizat românii să nu ia astfel de credite pentru că sunt bombe cu ceas. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel