Data actualizării:
Data publicării:

Românii nu mai țin telefonul la ureche când vorbesc. Psihologul Radu Leca: Efect al pandemiei. Suflă și în iaurt

Autor: Ioan-Radu Gava | Categorie: Stiri
WhatsApp
Foto Pexels
Foto Pexels

Unii oameni evită să mai țină telefonul la ureche atunci când poartă o convorbire. Psihologul Radu Leca explică raționamentele din spatele acestui nou obicei.

În societate, tot mai mulți oameni au început să nu mai vorbească la telefon în mod normal, ținându-l cu difuzorul la ureche, ci preferă să țină aparatul cu microfonul în dreptul gurii, orizontal, eventual pe speaker pentru a auzi ce spune interlocutorul. De asemenea, oamenii evită să utilizeze și căștile, iar acest lucru ar putea sta în spatele unei probleme psihologice colective pe care societatea o experimentează.

În acest sens, l-am contactat pe psihologul Radu Leca, pentru a ne oferi mai multe detalii despre raționamentele care îi împing pe cetățeni să aibă această teamă în a-și mai ține telefoanele sau alte accesorii în zona urechii.

„În conformitate cu noțiunea de a spune și a fi auzit, subiectul înclină aparatul în așa fel încât microfonul să-i fie lângă gură. Ulterior, a apărut un trend care spunea că, dacă un telefon se află în apropiere, atunci când este folosit, de o radiație periculoasă, să fie îndepărtat de la gură și ureche. Toată lumea acum, am văzut și pe stradă, dar și în mall-uri, vorbește la speaker.

Oamenii se feresc de orice tip de boli. În conformitate cu trecerea prin pandemie, oamenii au început să sufle și în iaurt și orice generează elemente electromagnetice mai mult decât ar înțelege ei, iar acestea ori sunt scoase din priză, în casă, ori sunt îndepărtate de corp în timp ce sunt folosite. La fel se întâmplă și în cazul căștilor, pentru că au un conținut magnetic. Dacă pui două căști una lângă alta, ele se atrag, iar oamenii nu își doresc să-și magnetizeze creierul“, a spus, pentru DC News, psihologul Radu Leca.

 

Aplicaţia care transformă telefoanele în aparate radar

 

Speedcam Anywhere este un sistem AI care poate măsura cu precizie și verifica viteza unui vehicul folosind o cameră a telefonului mobil. Aplicația de pe telefon realizează un scurt videoclip al unui vehicul care trece și îl încarcă pe serverul AI. Serverul poate măsura viteza vehiculului din videoclip și poate verifica viteza în raport cu limitele de viteză pe acel segment de drum, scrie promotor.ro.

Filmarea poate fi apoi salvată de utilizator și poate fi generat un raport din aplicație. Raportul poate fi transmis autorităților relevante. Aplicația este disponibilă în Marea Britanie și este gata de lansare în SUA.

Speedcam Anywhere a fost dezvoltat de o echipă de oameni de știință în inteligența artificială de la universități din Marea Britanie și din Silicon Valley. Cu toate acestea, identitățile lor reale sunt păstrate secrete, deoarece susțin că au primit e-mailuri abuzive de la persoane care nu sunt de acord cu aplicația (citește continuarea AICI).

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel