Românii, marii câştigători ai BREXIT-ului. Zeci de mii de locuri de muncă: Salariile au crescut exploziv
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Florin Răvdan
WhatsApp
Foto ilustrativ
Foto ilustrativ
BREXIT-ul vine cu veşti bune pentru români. Zeci de mii de locuri de muncă ar putea fi create în Marea Britanie, de la 1 ianuarie 2021. 

Companiile din Marea Britanie se reorientează către forţă de muncă ieftină din Europa de Est şi India, după Brexit, anunţă Bloomberg. Totul pentru că nu există forţă de muncă calificată în unele domenii în Marea Britanie. Astfel, spre exemplu, o companie care gestionează livrările de mărfuri pentru mai multe companii internaţionale a creat deja mai multe oportunităţi de angajare pentru români. 

Conform conducerii companiei, România are mulţi specialişti în procedurile vamale UE. 

"Acest lucru ne-a permis să obţinem specialişti bine calificaţi şi desigur la un preţ mai mic. Salariile pentru profesionişti în obţinerea de autorizaţii vamale în Marea Britanie au crescut exploziv", susţine Dave Gladen, managerul companiei. 

Industria de logistică din Marea Britanie trebuie să găsească soluţii inovative pentru a fi pregătită să facă faţă valului de proceduri birocratice care va apărea la 1 ianuarie 2021, când schimburile comerciale dintre Marea Britanie şi UE, principalul său partener comercial, vor fi reglementate de noi acte dacă cele două părţi nu vor ajunge la un acord de liber schimb.

Pentru Guvernul de la Londra, lipsa de agenţi vamali este una dintre principalele ameninţări care ar putea perturba comerţul cu UE la finalul perioadei de tranziţie. Grupul de lobby Road Haulage Association estimează că Marea Britanie are nevoie de un număr suplimentar de 50.000 de agenţi vamali pentru a face faţă volumului de muncă creat de Brexit. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel