Românii iubesc câinii: Primul loc în Europa pe harta deținătorilor de câini
Data publicării:
Autor: Elena Didila
WhatsApp
Fotografie de la Yaroslav Shuraev:Pexels
Fotografie de la Yaroslav Shuraev:Pexels
Alegerea de a avea un câine este o practică îndrăgită în Europa, milioane de gospodării de pe tot continentul prețuind compania acestor prieteni fideli.

Pe baza datelor de la Federația Europeană a Industriei Hranei pentru Animale de companie (FEDIAF), aproximativ 92,9 milioane de câini au fost crescuți ca animale de companie în gospodăriile europene în 2021, potrivit unui articol publicat de Landgeist.

La fel ca și pisicile, câinii nu sunt prea populari în Turcia. Doar 5% dintre gospodăriile din Turcia dețin un câine și doar 14% dețin o pisică. Acesta este de departe cel mai scăzut din Europa. Elveția are a doua cea mai mică proprietate de câine din Europa, unde doar 12% dintre gospodării dețin un câine.

Cea mai mare pondere a gospodăriilor cu câine, se regăsește în România. Aproape jumătate din gospodăriile țării din România dețin cel puțin un câine. Românii nu iubesc doar câinii, ci și pisicile. 48% dintre gospodăriile românești dețin cel puțin o pisică, astfel România situându-se și aici pe primul loc în  Europa.

Gospodăriile poloneze (43%) și cehe (42%) sunt, de asemenea, foarte pasionate de câini. Acestea sunt singurele alte țări europene în care mai mult de 40% din gospodării dețin un câine.

Proprietatea de câini oferă suport emoțional, companie și simțul responsabilității pentru stăpânii lor. Popularitatea deținerii de câini în Europa reflectă legătura profundă dintre oameni și acești însoțitori loiali. Cu nenumărate rase și personalități din care să aleagă, oricine poate găsi un câine care să fie un însoțitor iubitor și fidel.

Citește și: Limbajul secret al câinelui, învață să îl înțelegi și tu. Unele gesturi fac mai mult decât 1.000 de cuvinte

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel