Românii, în top zece cumpărători de imobiliare în Dubai
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Liana Ganea
WhatsApp
Foto: Freepik
Foto: Freepik
Criza din februarie i-a determinat pe unii dintre români cu situaţie materială bună să se mute în țări mai sigure, stabile și cu economii care nu stagnează. În ceea ce privește piața imobiliarelor din Dubai, rușii ocupă locul 1 în topul investorilor, iar românii se clasează pe poziția 10.

Investitorii ruși i-au depășit la număr pe indieni, britanici și italieni, după cum o arată datele raportului din trimestrul al treilea din 2022 realizat de compania de brokeraj Betterhomes. Poziția adoua este ocupată de investorii din Marea Britanie, urmați de cei din India, Germania, Franța, Statele Unite ale Americii, Pakistan, Liba, Canada și România, potrivit Khaleej Times. Însă, în prima jumătate a lui 2022, indienii erau cei mai prolifici cumpărători în Dubai, urmați de britanici, italieni, ruși și francezi. „Europenii au dominat numărul cumpărătorilor din străinătate de-a lungul anului 2022. Conflictele globale și atenuarea sporită a europenii i-au plasat pe ruși în fruntea clasamentului nostru ca și cumpărători nerezidenți numărul unu în Dubai. Regatul Unit deține o poziție puternică pe locul doi, deoarece mai multe persoane văd valoarea cumpărării imobiliare în Dubai și diversele beneficii pe care, fără îndoială, le oferă, cum ar fi siguranță, soare și oportunități nesfârșite”, au precizat cei de la Betterhomes în raportul trimestial.

În urma crizei ruso-ucrainene din februarie, mai mulți indivizi cu valori nete mai mari din cele două state au optat să se mute în țări mai sigure, stabile și cu economii în creștere. Rizwan Sajan, președintele și fondatorul Danube Group, a declarase înainte de publicare raportului că rușii au fost unul dintre investitorii majori în Dubai și în proiectele sale imobiliare. „Aproximativ 60% dintre investitori sunt străini în ultimul nostru proiect Opalz, care a fost vândut în prima zi, datorită încrederii pe care oamenii o au în Dubai și în proiectul nostru. Ori de câte ori există o criză economică sau politică, oamenii vor să vină în Dubai pentru că este un refugiu sigur”, a spus Sajan.

Sectorul imobiliar din Dubai a înregistrat un trimestru record pentru tranzacții finalizate, cu 22.895 de unități vândute, în creștere cu 61% față de trimestrul al treilea al anului trecut, atrăgând atât cumpărători locali, cât și internaționali. „Dubai a continuat să depășească aproape toate celelalte piețe internaționale, deoarece migrația post-Covid în Emiratele Arabe Unite continuă în ritm rapid”, se arată în comunicat. Firma de brokeraj imobiliar a declarat că prețurile au fost aproape constante, în general, în perioada iulie-septembrie.

Un sfert dintre masinile din Dubai vor fi smart si fara sofer pana in 2030

Dubaiul ar putea ravni la statutul de oras inteligent, cel putin din prisma transportului urban. Creșterea eficienței serviciilor de transport public cu 20%, reducerea cheltuielilor în acest sector, precum și reducerea costurilor de poluare ar urmă să garanteze obținerea importantelor economii la bugetul Dubaiului, scrie business24.ro. Proiectul inițiat de liderul micului emirat va fi gestionat în comun de Autoritatea de Transport Rutier și Fundația pentru Viitorul Dubaiului. "Va fi primul proiect al fundației de a creiona un model de oraș futurist. Dubaiul evoluează într-un laborator global pentru tehnologie și cercetare-dezvoltare", afirma cu ani în urmă Mohammed bin Rashid.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel