Românii, în top 10 pe lista marilor investitori în Dubai. Rusia, Marea Britanie și India ocupă primele locuri
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Elena Didila
WhatsApp
Photo form PxHere
Photo form PxHere
În Emiratele Arabe Unite, rușii sunt cei mai buni cumpărători de proprietăți în Dubai. Indienii sunt pe locul al treilea.

În urma crizei din februarie, o serie de persoane cu valoare netă mare s-au mutat în țări mai sigure, stabile și cu creștere rapidă din întreaga lume.

Rușii au apărut ca și cumpărători de bunuri de top pe piața imobiliară din Dubai, depășind indienii, investitorii britanici și italieni. Potrivit raportului din trimestrul al treilea din 2022, publicat de brokerajul Betterhomes, rușii sunt urmați de investitori din Marea Britanie, India, Germania, Franța, SUA, Pakistan, Liban, Canada și România.

2. -imagine fara descriere- (raport_10353800.jpg)

Captură foto: Dubai Real Estate Report/ Octomber 2022

În prima jumătate a anului 2022, indienii au fost cei mai buni cumpărători de proprietăți în Dubai, urmați de cetățeni din Regatul Unit, Italia, Rusia și Franța.

”Europenii au dominat numărul cumpărătorilor din străinătate de-a lungul anului 2022. Conflictele globale și atenuarea sporită a europenii i-au plasat pe ruși în fruntea clasamentului nostru ca și cumpărători nerezidenți numărul unu în Dubai. Regatul Unit deține o poziție puternică pe locul doi, deoarece mai multe persoane văd valoarea cumpărării imobiliare în Dubai și diversele beneficii pe care, fără îndoială, le oferă, cum ar fi siguranță, soare și oportunități nesfârșite”, a spus Betterhomes în raportul său trimestrial.

În urma crizei Rusia-Ucraina din februarie, o serie de persoane cu valoare netă mare din cele două țări s-au mutat în țări mai sigure, stabile și cu creștere rapidă din întreaga lume, scrie publicația Khaleej Times.

Rizwan Sajan, președintele și fondatorul Danube Group, a declarat anterior că rușii au fost unul dintre investitorii majori în Dubai și în proiectele sale imobiliare.

”Aproximativ 60% dintre investitori sunt străini în ultimul nostru proiect Opalz, care a fost vândut în prima zi, din cauza încrederii pe care oamenii o au în Dubai și în proiectul nostru. Ori de câte ori există o criză economică sau politică, oamenii vor să vină în Dubai pentru că este un refugiu sigur”, a spus Sajan.

Citește și: 

Raportul averilor de peste 100 de milioane de USD: Elita globală în continuă creștere. Topul țărilor cu cei mai mulți centimilionari

Raportul Centi-Millionaire a fost lansat de liderul internațional de rezidență și cetățenie de către firma de consultanță în investiții Henley & Partners și conține date și perspective exclusive de la firma globală de informații despre avere New World Wealth.

Dr. Juerg Steffen, CEO al Henley & Partners, subliniază că rândurile celor cu averi de peste 100 de milioane USD reprezintă cea mai bună definiție din lumea de astăzi a ceea ce înseamnă a fi ”super-bogat”.

”Cenimilionarul este cineva atât de bogat încât nu trebuie să se gândească la cât cheltuiește. De fapt, nivelul de bogăție pe care l-au atins înseamnă că este puțin probabil să-și facă griji vreodată cu privire la bani. Nu cu mult timp în urmă, la sfârșitul anilor 1990, 30 de milioane USD era considerată averea necesară pentru a îndeplini această definiție. Cu toate acestea, prețurile activelor au crescut semnificativ de atunci, făcând 100 de milioane USD noul punct de referință”, explică  Dr. Juerg Steffen.

Unde poți găsi centimilionarii lumii? 

Locul 1: SUA găzduiesc 38% (9.730) de centimilionari la nivel mondial, în ciuda faptului că reprezintă doar 4% din populația umană totală a lumii.

Locul 2 și 3: Urmează marile piețe emergente din China și India, cu populații de 2.021 și, respectiv, 1.132 de centimilionari.

Locul 4: Regatul Unit pe locul 4, cu 968 de centimilionari.

Locul 5: Germania pe locul 5, cu 966.

Locul 6:  Elveția ocupă locul 6 pe listă, cu 808 locuitori, în ciuda dimensiunii și populației sale mici.

Japonia (765), Canada (541), Australia (463) și în cele din urmă Rusia (435) alcătuiesc restul primelor 10 țări pentru centimilionari.

Alte economii majore, cum ar fi Franța și Italia, pur și simplu ratează, cu 380 și, respectiv, 298 de centimilionari.

Cine sunt centimilionarii și cum și-au câștigat banii? 

Conform Raportului Centi-Millionaire, nu pare să existe o cale stabilită pentru a obține statutul de centimilionar; unii și-au moștenit averea, în timp ce alții și-au făcut drum până la pragul de 100 de milioane USD.

După cum subliniază Misha Glenny, jurnalist financiar, autor și colaborator la raport, fără a fi surprinzător, bărbații albi cu vârsta de peste 55 de ani din SUA și Europa reprezintă majoritatea cohortei, dar aceste date demografice se schimbă.

”Cu aproximativ 57%, creșterea centimilionariarilor din Asia va fi de două ori mai mare decât cea din Europa și SUA în următorul deceniu. Concentrați în principal în China și India, centimilionarii din aceste țări sunt pregătiți să-și eclipseze colegii europeni și americani”, subliniază Misha Glenny, jurnalist financiar, autor și colaborator la raport.

Piețe în plină expansiune pentru centimilionari

Piața cu cea mai rapidă creștere pentru centimilionari în următorul deceniu este prognozată să fie Vietnam, cu o rată de creștere uimitoare de 95% prevăzută pentru acest centru de producție asiatic în curs de dezvoltare, cu o creștere puternică așteptată în sectoarele imobiliare, tehnologie și servicii financiare.

India este următoarea în linie cu o rată de creștere anticipată de 80% a persoanelor în valoare de peste 100 de milioane USD până în 2032. Mauritius a apărut recent ca un punct fierbinte pentru migranții centimilionari, cu o creștere de 75% prevăzută pentru această africană sigură și prietenoasă cu afacerile. națiune insulară.

Citește mai mult AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel