Românii care nu au autentificare în doi paşi, BLOCAŢI de Facebook
Data publicării:
Autor: Florin Răvdan
WhatsApp
Fotografie creată de Thought Catalog, de la Pexels
Fotografie creată de Thought Catalog, de la Pexels
Mii de utilizatori de Facebook au fost blocaţi pentru că nu au activat autentificarea în doi paşi pe platforma de socializare. 

La începutul lunii martie, utilizatorii care nu aveau activată această opţiune au primit un e-mail în SPAM denumit "Contul tău are nevoie de securitate avansată de la Facebook Protect". Aceştia trebuiau să dea click pe un link din e-mail, riscând astfel să le fie blocat accesul la platforma de socializare. 

Potrivit celor de la Facebook, citaţi de The Verge, "este vorba despre un program de securitate pentru oamenii care sunt mai predispuşi la atacuri din partea hackerilor, cum ar fi activiştii, jurnaliştii sau oficialii guvernamentali". 

Din nefericire, adresa de e-mail de la care fusese trimis link-ul nu inspira neapărat încredere ([email protected]), astfel că mulţi au ignorat-o. 

Iar din 17 martie, Facebook a început să blocheze accesul la conturi celor care nu au activat această opţiune. Chiar dacă pentru a intra în cont e nevoie de actualizarea măsurilor de securitate, acest lucru nu pare să funcţioneze mereu, mai scrie sursa citată. 

"Deja ne uităm la cazurile unde oameni au nevoie de ajutor pentru a accesa opţiune de securitate avansată", a transmis Nathaniel Gleicher, şeful politicilor de securitate de la META.

O funcție nouă lansată de WhatsApp: iată cum să nu îți fie furat contul

WhatsApp a anunțat o noutate care va fi de mare interes pentru utilizatorii săi. Se lansează extensia Code Verify, care va implica în mod special utilizatorii WhatsApp Web, platforma de conectare la serviciul de mesagerie prin browser, potrivit sursei engineering.fb.

Apariția opțiunii „Multi-device” a permis multora să folosească WhatsApp pe computerul lor în mod continuu, fără să-și facă griji că trebuie să-și conecteze dispozitivul mobil. Tot ca o consecință a acestui fapt, problema securității online a fost ridicată de mai multe ori în ultimele luni, în special în ceea ce privește riscul de a vi se furat accesul la contul.

WhatsApp a răspuns apelului prezentând o extensie care să fie instalată pe browser-ul tău pentru a îngreuna viața infractorilor cibernetici. Aici intervine Code Verify, noutatea lansată de aplicație pentru a ridica nivelul de securitate a contului.

În mai multe cazuri, hackerii au creat site-uri false, extrem de asemănătoare cu cele originale, pentru a-i determina pe utilizatori să-și introducă acreditările. Făcând acest lucru, totuși, ei ajung să dea fără să știe datele lor sensibile escrocilor, pierzând accesul la contul lor.

Pericole și mai mari după introducerea codului QR de verificare care, dacă este gestionat prin intermediul smartphone-ului, ar putea deschide și ușa către surprize urâte pentru telefonul tău.

CITEŞTE MAI MULTE AICI

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel