Data publicării:

Românii au fost din nou ironizați de către britanici

Autor: Crişan Andreescu, crisan_andreescu | Categorie: Stiri
WhatsApp
romi
romi

Revista The Spectator ironizează declaraţiile unui membru al Guvernului de la Londra care a spus că românii trebuie să aibă aceleaşi drepturi ca britanicii, sugerând  că românii sunt romi şi afirmând că se ocupă cu infracţiuni. La 1 ianuarie, 2014, Marea Britanie este obligată să deschidă granițele pentru muncitorii români și bulgari.

Sub titlul "Care este diferenţa dintre imigranţii români şi britanicii care au case în străinătate? Ei bine...", revista The Spectator a publicat o imagine cu persoane nomade care stau pe o stradă, conform Mediafax.

"Imigranţii români şi bulgari sunt 'precum' britanicii care au case în Franţa, după cum afirmă Jeremy Browne, secretar de stat pentru prevenirea infracţionalităţii. Are absolută dreptate, cu excepţia unor diferenţe într-adevăr nesemnificative. Una este că românii şi bulgarii nu deţin case în Marea Britanie. A doua este că britanicii care au case de vacanţă în Franţa primesc foarte rar indemnizaţii sociale. În al treilea rând, britanicii din Franţa sunt rar o sursă de preocupare pentru secretarul de stat francez responsabil de prevenirea infracţionalităţii. În al patrulea rând, britanicii care au case în Franţa de obicei nu construiesc mahalale din corturi, nu stau cu genţi pe Champs-Élysées şi nu pretind că îşi caută 'de lucru'. În afară de aceste diferenţe, Jeremy Browne are dreptate şi trebuie să îi fim recunoscători pentru o asemenea contribuţie de valoare la dezbatere", comentează revista britanică The Spectator.

Politicianul liberal-democrat Jeremy Browne, secretar de stat în cadrul Ministerului britanic de Interne, a declarat că cetăţenii români şi bulgari care vin în Marea Britanie trebuie trataţi la fel ca britanicii care se mută în Spania sau Franţa. Într-un interviu acordat publicaţiei New Statesman, Browne, secretar de stat britanic pentru prevenirea infracţionalităţii, a afirmat că venirea românilor şi bulgarilor în Marea Britanie este în interesul ţării. Referindu-se la eliminarea restricţiilor pentru cetăţenii europeni, Browne a declarat: "Nu cred că această măsură este o eroare. Este vorba de o transformare, din punctul de vedere al relaţiei Marii Britanii cu ţări precum Polonia. Este în interesul politicii externe britanice, dar, la nivel micro, există numeroşi angajatori în circumscripţia mea electorală şi în ţară care laudă contribuţia polonezilor la mediul de afaceri şi la situaţia economică generală".

În privinţa eliminării restricţiilor pentru cetăţenii români şi bulgari începând din ianuarie 2014, oficialul guvernamental britanic a precizat: "Este vorba de aceeaşi regulă care se aplică britanicilor care trăiesc în Spania, care au case de vacanţă în Franţa sau care muncesc în Germania".

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel