Românii ar putea plăti DOAR jumătate din taxa pentru rovinietă! Informația care vizează milioane de șoferi
Data publicării:
Autor: Andrada Oana
WhatsApp
Foto cu caracter ilustrativ / Imagine de Free-Photos de la Pixabay
Foto cu caracter ilustrativ / Imagine de Free-Photos de la Pixabay
Răzvan Cuc (PSD) a anunțat la interviurile DC News că a depus un proiect de lege prin care românii ar putea plăti doar jumătate din taxa pentru rovinietă, date fiind restricțiile în vigoare. 

Fostul ministru al Transporturilor Răzvan Cuc a anunțat miercuri, la interviurile DC News, că „am depus astăzi la Grupul Senatorial un proiect de lege de modificare a Ordonanței privind taxa drumurilor.”

„Dreptul românilor este de a circula 24/24 ore. Noi, când plătim taxa rovinieta, o plătim să circulăm non-stop, nu să circulăm fragmentat sau cu declarații. Poate eu vreau să circul noaptea, cu masca, cu dezinfectant... În sensul ăsta am introdus un proiect de lege prin care să înjumătățim rovinieta.”, a explicat Răzvan Cuc (PSD).

„Valoarea ei pe toate categoriile este una... Sper să am sprijinul celor de la putere pentru că au înghețat toate veniturile, au redus...”, a mai spus el, menționând totodată că ar putea fi „o mică reparație” din partea guvernării. 

„Ținând cont și de ceea ce s-a întâmplat în trecut pentru că sunt oameni care au cumpărat rovinietă și n-au putut circula. Să spunem că, dacă cineva a cumpărat rovinieta pe 1 martie, se prelungește automat de la 1 martie 2022 cu încă șase luni.”, a subliniat Răzvan Cuc.

„Privește cinci, șase, șapte milioane de șoferi din România și autovehiculele lor”, a adăugat analistul politic Bogdan Chirieac, precizând că „e o inițiativă corectă.”

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel