România vrea încă o centrală nucleară. Vezi zonele propuse
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
Centrala_Nucleara_Cernavoda281
Centrala_Nucleara_Cernavoda281

În timp ce marile puteri europene, precum Germania, Franţa sau Elveţia încep procedurile de închidere ale centralelor nucleare, România nu s-a speriat de dezastrul din Japonia şi mai vrea încă o centrală. Peste 100 de localităţi sunt propuse pentru construcţia acesteia.

Lista alcătuită de autorităţi cu zonele propuse pentru construcţia noii centrale nucleare din România a fost ţinută în secret, până când organizaţia Greenpeace a reuşit în instanţă desecretizarea ei. Noua centrală va fi contruită până în 2025, potrivit citynews.ro.

Pe lista cu amplasamentele potenţiale pentru o nouă centrală nucleară sunt cuprinse 102 localităţi din Dobrogea, Moldova, dar mai ales din Transilvania. Opt dintre cele 102 amplasamente se află pe teritoriul judeţului Cluj, de-a lungul Văii Someşului, unele la doar câţiva kilometri de municipiul Cluj-Napoca.

Alte câteva zeci se află pe Valea Muresului şi altele pe Valea Oltului, potrivit listei întocmite în urma unui studiu pentru care Ministerul Economiei a plătit aproape un sfert de milion de euro.

Jucu, Bontida, Bundătura, Mănăstireni, Mica, Jichis, Dej şi Catcău, toate ar putea găzdui începând cu următorii ani cea mai noua centrală nucleară de pe teritoriul României.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel