România, victorie importantă la Jocurile Olimpice. Suntem în sferturi la tenis de masă, feminin pe echipe
Data publicării:
Autor: Darius Muresan
WhatsApp
Sursa: Pixabay
Sursa: Pixabay
România, în componenţă cu Elizabeta Samara, Bernadette Szocs şi Daniela Dodean, s-a calificat în sferturile turneului olimpic feminin de tenis de masă pe echipe de la Jocurile Olimpice 2020, după ce a învins Egiptul cu 3-0, duminică, la arena Tokyo Metropolitan Gymnasium.

România a obţinut o victorie clară, chiar dacă la simplu Bernadette Szocs şi Elizabeta Samara au întâmpinat o rezistenţă îndârjită, şi va juca în pe 2 august în sferturi cu Hong Kong, care a eliminat în optimi Brazilia cu 3-1.

În prima partidă, cea de dublu, Daniela Dodean şi Elizabeta Samara le-au învins pe Yusra Helmy şi Farah Abdelaziz cu 3-0 (11-8, 13-11, 11-6).

În prima partidă de simplu, Bernadette Szocs a revenit de la 0-2 şi s-a impus cu 3-2 în duelul cu Dina Meshref (10-12, 9-11, 11-6, 11-7, 11-7).

Punctul victoriei a fost adus de Elizabeta Samara, care a învins-o cu 3-1 pe Farah Abdelaziz (11-4, 9-11, 11-9, 11-8).


Echipa feminină a României de tenis de masă participă pentru a treia oară la olimpiadă, după o clasare pe locul şapte la Beijing 2008 şi o clasare pe locul nouă la Rio 2016.

România a participat pentru prima oară în competiţia olimpică de tenis de masă la Barcelona 1992, iar de atunci sportivii noştri nu au mai lipsit de la nicio ediţie a JO. La Londra, Adrian Crişan a jucat în sferturile de finală, obţinând cel mai bun rezultat olimpic românesc la acest sport de până acum.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel