România - Ungaria 2-0, în Billie Jean King Cup, după victoria reuşită de Jaqueline Cristian
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Andrei Itu
WhatsApp
România - Ungaria 2-0, în Billie Jean King Cup, după victoria reuşită de Jaqueline Cristian
România - Ungaria 2-0, în Billie Jean King Cup, după victoria reuşită de Jaqueline Cristian
Echipa feminină de tenis a României conduce formaţia Ungariei cu scorul de 2-0, după ce Jaqueline Cristian a învins-o pe Anna Bondar cu 6-2, 4-6, 7-6 (7-3), vineri seara, în Oradea Arena, în play-off-ul competiţiei Billie Jean King Cup.

Jaqueline Cristian (148 WTA) a obţinut o victorie dramatică, după două ore şi 34 de minute, iar echipa condusă de Horia Tecău este acum la un singur punct de victorie.

După un început echilibrat de meci (2-2), Jaqueline s-a desprins şi a câştigat primul set cu 6-2, în 35 de minute. Anna Bondar (71 WTA), care câştigase ambele partide directe, în 2018, la Bucureşti, în optimi, cu 6-2, 7-6 (4), şi în 2019, la Curitiba cu 6-2, 6-4, în semifinale, a ridicat nivelul în setul secund în care a condus la un moment dat cu 4-0.

Cristian a avut o revenire frumoasă de la 1-5 la 4-5, însă Bondar s-a impus cu 6-4 şi a egalat situaţia. Jaqueline Cristian a început foarte bine setul decisiv şi a condus cu 3-0 şi 4-1, însă oboseala acumulată şi relaxarea adusă de rezultat a făcut ca Bondar să revină şi să egaleze, 4-4. Apoi s-a mers cap la cap şi duelul a ajuns în tiebreak.

Românca a reuşit o serie formidabilă

Românca a reuşit o serie formidabilă, de la 1-2 la 6-2, câştigând în cele din urmă cu 7-3. Jaqueline Cristian a încheiat cu 5 aşi şi 5 duble greşeli, în timp ce Bondar a avut 8 aşi şi 6 duble greşeli.

Românca a fructificat doar 4 din cele 13 mingi de break de care a beneficiat. Bondar a totalizat mai multe mingi direct câştigătoare (winners), 27-18, dar a avut şi mai multe erori neprovocate, 42-30. În primul meci de simplu de vineri, Ana Bogdan (48 WTA) a învins-o pe Dalma Galfi (85 WTA) cu 6-1, 6-4.

Sâmbătă, de la ora 13:00, este programat meciul dintre Ana Bogdan şi Anna Bondar

Sâmbătă, de la ora 13:00, este programat meciul dintre Ana Bogdan şi Anna Bondar, urmat de partida care le va opune pe Jaqueline Cristian şi Dalma Galfi.

Ana Bogdan a câştigat singura confruntare de până acum, cu 2-6, 6-3, 6-3, în 2019, în primul tur la Istanbul. Jaqueline Cristian şi Galfi nu s-au mai întâlnit până acum. În meciul de dublu, Monica Niculescu şi Anca Todoni vor evolua contra perechii Reka Luca Jani/Panna Udvardy.

Câştigătoarele acestui play-off vor evolua în calificările din 2023 pentru turneul final, în timp ce învinsele vor evolua în regiunile lor din Grupa I

România şi Ungaria s-au întâlnit până acum de nouă ori în Fed Cup (fostul nume al competiţiei), iar echipa noastră a obţinut opt succese, ultima cu 2-1 la Budapesta, în 2014, în Grupa I a zonei Europa-Africa, prin victoriile reuşite de Sorana Cîrstea şi perechea Irina Begu/Monica Niculescu, Timea Babos (victorioasă în faţa Simonei Halep) aducând punctul gazdelor.

Singura victorie a Ungariei s-a consemnat în 1993, în Anglia, cu 2-1. Meciul din Billie Jean King Cup este primul eveniment sportiv de mare calibru găzduit de Oradea Arena, sala polivalentă cu peste 5.000 de locuri a oraşului, scrie Agerpres.

Citește și - Scandal dopaj Simona Halep. Monica Iagăr: Trebuie acum să-și spele imaginea! Testele astea făcute așa, unul după altul, sunt dubioase

Monica Iagăr, fosta mare atletă a României, a vorbit despre cazul de dopaj care o vizează pe Simona Halep.  "Simona Halep nu e om care s-a dopat! Simona trebuie acum să-si spele imaginea, să dovedească că e nevinovată. Va fi greu, dar este esențial pentru ea! Chiar dacă va mai concura sau nu, ea trebuie să conteste pentru a demonstra adevărul! Simona, nu te lăsa! Testele astea făcute așa, unul după altul, sunt dubioase, clar!“, a declarat Monica Iagăr pentru Click!. Vezi continuarea aici!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel