România trimite a doua tranșă din ajutoarele umanitare pentru Libia
Autor: Doinița Manic | Publicat pe: 18 sep 2023, 18:08
WhatsApp
România trimite a doua tranșă din ajutoarele umanitare pentru Libia / Foto: Facebook Ministerul Apărării Naționale
România trimite a doua tranșă din ajutoarele umanitare pentru Libia / Foto: Facebook Ministerul Apărării Naționale
Forțele Aeriene Române continuă transportarea ajutoarelor umanitare către Libia.

Ministerul Apărării Naționale anunță că Forțele Aeriene Române continuă transportarea ajutoarelor umanitare către Libia.

"Două aeronave C-130 Hercules ale Forțelor Aeriene Române au decolat luni, 18 septembrie, de pe Baza 90 Transport Aerian ,,Comandor aviator Gheorghe Bănciulescu”, cu destinația Bengazi, Libia, pentru a transporta a doua tranșă din ajutoarele pe care România le trimite ca asistență internațională cu titlu gratuit către această țară, afectată de inundații catastrofale.

Forțele Aeriene au planificat realizarea a șase curse pe această rută, în care vor fi transportate în total 55 tone de bunuri, constând în produse alimentare și articole pentru adăpostire.

Zborurile se execută prin Mecanismul de Protecție Civilă al Uniunii Europene, la solicitarea Departamentului pentru Situații de Urgență, în baza Hotărârii Comitetului Național pentru Situații de urgență nr. 32 din 2023", transmite Ministerul Apărării Naționale printr-un comunicat de presă.

UE va furniza ajutor umanitar suplimentar în valoare de 5,2 milioane de euro Libiei

Uniunea Europeană urmează să furnizeze ajutor umanitar suplimentar în valoare de 5,2 milioane de euro Libiei, ţară afectată grav de inundaţii în ultimele săptămâni, transmite Agerpres, citând DPA.

Comisia Europeană a anunţat luni că banii vor merge către organizaţii umanitare active în Libia, în vederea asigurării de adăposturi, alimente, apă, medicamente şi mijloace sanitare.

Valoarea sprijinului financiar al UE pentru Libia pentru a limita urmările devastatoare ale trecerii furtunii Daniel a ajuns astfel la 5,7 milioane de euro. Separate, unele state membre UE au trimis ajutoare umanitare şi echipe de experţi în zona dezastrului.

Puternica furtună Daniel a lovit Libia în 10 septembrie, după ce afectase anterior Grecia, Bulgaria şi Turcia. Două diguri au fost sparte în munţii din apropierea portului Derna, viitura rezultată distrugând părţi extinse din oraşul cu 100.000 de locuitori. Conform Biroul ONU pentru Coordonarea Afacerilor Umanitare (OCHA), bilanţul victimelor din oraşul Derna se ridică la peste 11.300 de morţi şi 10.100 dispăruţi. În alte părţi lovite de furtună din estul Libiei şi-au mai pierdut viaţa aproximativ 170 de persoane. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?