România, trei înfrângeri la Campionatul European U19. Rareş Ilie: Se întâmplă de ani la rând...
Data publicării:
Autor: Florin Răvdan
WhatsApp
Facebook Rareş Ilie
Facebook Rareş Ilie
Rareş Ilie, mijlocaşul celor de la FC Rapid Bucureşti, a vorbit despre prestaţia României la Campionatul European U19. Naţionala a pierdut toate meciurile şi a ratat calificarea la Campionatul Mondial de anul viitor. 

"Sunt foarte dezamăgit pentru că știu că lumea avea așteptări, mai ales de la mine. Oamenii apropiați aveau așteptări... Am dezamăgit din nou, dar acum sunt cu gândul la Rapid, să mă refac cât mai repede.

Cred că a fost o nemulțumire cu acel egal și când se întâmplă asta, fotbalul te pedepsește și nu meritam să trecem mai departe. Eu am pus presiune pe mine pentru că voiam să trag cumva echipa după mine.

Ce poți să inveți? Nici n-am avut timp să fim supărați. Concluzia e că nu am tratat cum trebuie meciurile și șanse ca acest European nu vin de fiecare dată. Normal că e vorba de mentalitate, dacă se întâmplă de atâția ani la rând.

Eu încerc să schimb la mine și odată cu mine să se schimbe cât mai multă lume și să revenim unde e locul. Nu sunt supărat pe colegii mei, ce drept aș avea eu? Și eu și ei suntem vinovați, toată lumea e vinovată", a declarat Ilie, citat de Digisport

România a ieșit din topul 50 al celor mai importante naționale FIFA

În ciuda disputelor, clasamentul rămâne un aspect important al fotbalului internaţional, organismul de conducere mondial utilizând sistemul pentru a determina ordinea de repartizare pentru tragerea la sorţi a turneelor şi calificărilor.

Cel mai recent clasament FIFA, actualizat la data de 23 iunie are în frunte tot pe Brazilia.

Cele mai importante modificări din top 10 sunt rocadele dintre locurile 3 şi 4 între Argentina şi Franţa, şi dintre locurile 6 şi 7, între Spania şi Italia, dar şi intrarea în top 10 a Danemarcei şi ieşirea, pe 12, a Mexicului.

România se află pe locul 54, în coborâre de pe 48, unde se afla în luna martie, şi foarte aproape de cea mai slabă clasare a tuturor timpurilor, locul 57.

1 Brazilia, CONMEBOL, Clasamentul anterior: 1

2 Belgia, UEFA, Clasamentul anterior: 2

3 Argentina, CONMEBOL, Clasamentul anterior: 4

4 Franţa, UEFA, Clasamentul anterior: 3

5 Anglia, UEFA, Clasamentul anterior: 5

6 Spania, UEFA, Clasamentul anterior: 7

7 Italia, UEFA, Clasamentul anterior: 6

8 Olanda, UEFA, Clasamentul anterior: 10

9 Portugal, UEFA, Clasamentul anterior: 8

10 Danemarca, UEFA, Clasamentul anterior: 11

11 Germania

12 Mexic

13 Uruguay

14 SUA

15 Croaţia

16 Elveţia

17 Columbia

18 Senegal

19 Wales

20 Suedia

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel