România, țara cu cel mai mare număr de elevi la un învățător. Avem clasele cele mai aglomerate din Europa
Data publicării:
Autor: Ioan-Radu Gava
WhatsApp
România, țara cu cel mai mare număr de elevi la un învățător. Avem clasele cele mai aglomerate din Europa  /  Foto cu caracter ilustrativ: Pixabay
România, țara cu cel mai mare număr de elevi la un învățător. Avem clasele cele mai aglomerate din Europa / Foto cu caracter ilustrativ: Pixabay
România are clasele cele mai aglomerate din Uniunea Europeană. Unui învăţător îi revine educarea, în medie, a 20 de copii, în condiţiile în care un cadru didactic din Grecia răspunde pentru 8,7 elevi.

În şcolile primare din Uniunea Europeană există, în medie, 14 elevi la un învăţător, însă clasele din România sunt cele mai numeroase. În anul 2019, în România erau aproape 20 de elevi la un învăţător, în timp ce în Grecia erau 8,7 elevi la un învăţător, arată datele publicate marţi de Eurostat.

În UE erau două milioane de învăţători (85% femei şi 15% bărbaţi) şi 24,5 milioane de elevi în învăţământul primar.

Ţările cu cel mai ridicat număr de elevi pentru un singur învăţător sunt: România (19,4 elevi), Franţa (18,8 elevi) şi Cehia (18,7 elevi).

La polul opus sunt Grecia (8,7 copii), Luxemburg (9 copii) şi Polonia (9,6 elevi).

Numărul mediu de elevi pentru un singur învăţător a scăzut uşor în UE de la 13,6 elevi în 2018 la 13,5 elevi în 2019. O tendinţă similară s-a înregistrat şi în România, de la 19,5 elevi în 2018 la 19,4 elevi în 2019, scrie Alba24.ro.

Din 13 septembrie, masca devine obligatorie pe o rază de 50 de metri în jurul școlilor

Din 13 septembrie, este introdusă din nou obligativitatea purtării măştii de protecţie lângă școli. Decizia aparține Comitetului Municipiului Bucureşti pentru Situaţii de Urgenţă.

Conform prefectului Alin Stoica, Comitetul Municipiului Bucureşti pentru Situaţii de Urgenţă a luat, miercuri, 8 septembrie, o singură măsură suplimentară față de cele cunoscute deja, adică cea legată de masca de protecție.

Astfel, masca devine obligatorie pe o rază de 50 de metri în jurul școlilor, începând din 13 septembrie.

Măsura este menită să prevină transmiterea virusului în grupurile care se formează lângă școli înainte și după cursuri.

România, a doua zi consecutivă cu peste 2.000 de noi cazuri COVID-19

Până astăzi, 8 septembrie, pe teritoriul României au fost confirmate 1.111.155 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19).

1.060.931 de pacienți au fost declarați vindecați.

În urma testelor efectuate la nivel național, față de ultima raportare, au fost înregistrate 2.079 de cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv.

Distinct de cazurile nou confirmate, în urma retestării pacienților care erau deja pozitivi, 289 de persoane au fost reconfirmate pozitiv (citește mai mult AICI).

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel