România și SUA, împotriva armelor de distrugere în masă
Data publicării:
Autor: Delcea Arina
WhatsApp
images-4
images-4

România și Statele Unite ale Americii au semnat, astăzi, un protocol care prelungește pentru încă șapte ani Acordul bilateral privind cooperarea în domeniul contracarării proliferării armelor de distrugere în masă. Promovarea relațiilor militare și de apărare sunt alte două aspecte consemnate în acord.

Documentul a fost semnat de secretarul de stat în MAE, Bogdan Aurescu, şi ambasadorul SUA la Bucureşti, Mark Gitenstein.Tratatul inițial a fost semnat la 30 martie 1998.

MAE anunță și "dezvoltarea unei culturi a securităţii şi siguranţei nucleare, cum ar fi aşa-numita «A doua Linie de Apărare» privind prevenirea traficului ilicit de materiale nucleare şi radioactive prin cooperarea tehnică şi metodologică, inclusiv prin îmbunătăţirea sistemelor de detectare şi identificare a acestor materiale la punctele de trecere a frontierei ale României".

De asemenea, MAE evidenţiază şi necesitatea continuării "proiectelor bilaterale vizând furnizarea de asistenţă ţărilor terţe în domeniul controlului exportului armelor convenţionale şi a celor cu dublă utilizare".

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel