România și locul ei în Europa: ”În primul rând, nu a învățat încă să spună nu”. Titus Corlățean: Au impresia că li se cuvine pachetul principal. Îi veți vedea cum vin la ușa României
Data publicării:
Autor: Roxana Neagu
WhatsApp
foto dcnews
foto dcnews
România și locul ei în Europa: de ce funcțiile importante le revin celor care n-au trecut prin comunism. Iată ce ne spune senatorul Titus Corlățean. 

Nu e bun pentru Olanda, dar e bun pentru Europa

Partidul de extremă dreapta al populistului anti-islam Geert Wilders a obținut o victorie categorică în alegerile generale din Olanda - 37 de mandate. Frans Timmermans, fost vicepreşedinte al Comisiei Europene și fost lider în Olanda al unei alianţe de stânga, prin alianța formată din Partidul Social-Democrat Olandez (PVDA) şi Stânga Verde Olandeză, a obținut 25 de mandate din 150. Jurnalistul Val Vâlcu a remarcat că acestuia i se caută o funcție executivă europeană, deși nici în țara sa nu mai e prima alegere. ”Nu e bun pentru Olanda, dar e bun pentru Europa, iar se discuta de o funcție pentru Timmermans” a remarcat Val Vâlcu.

”Au impresia că li se cuvine pachetul principal”

Senatorul Titus Corlățean a explicat: ”Oamenii ăștia provin din familia asta democratică care nu a trecut prin comunism și atunci au impresia că au rădăcinile foarte bine înfipte în solul democrației și că li se cuvine cam tot pachetul principal. Aici, România s-a mișcat șovăitor în anii ăștia, după 2007 și a învățat cam greu, gradual. În primul rând, nu a învățat încă să spună nu. Nu știu dacă am fost primul din România, dar am fost unul dintre primii care să învețe să spună nu la momente importante. Nu că suntem noi ăia care zgâriem geamul la bucătărie, ci atunci când au interes important cu adevărat. Dacă nu-mi respecți interesul, am dreptul suveran să-ți spun nu. De ce să-ți servesc mereu interesul că așa vreți voi? Dar treaba asta trebuie făcută cu o anumită sofisticare și trebuie să mai învățăm să și aplicăm. Eu am mai făcut niște propuneri și lumea a spus ”nu vrem să-i supărăm”, ”nu ne-a dat voie șeful suprem””. 

”Să învățăm să spunem și nu la momente importante și-i veți vedea apoi pe unii cum vor veni la ușa României” a concluzionat senatorul. 

Vezi mai mult în video de la min. 56: 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel