România și Bulgaria, scuze europene pentru toate problemele
Data publicării:
Autor: Căloiu Oana
WhatsApp
presedintele.bulgariei
presedintele.bulgariei

Președintele Bulgariei, Rosen Plevneliev, a susținut că europenii se folosesc de români și bulgari drept scuză pentru toate problemele interne. Plevneliev a declarat că datele vehiculate de mai mulți lideri europeni nu sunt verificate.

Rosen Plevneliev a declarat într-un interviu pentru revista Focus din Germania că "din nefericire, Bulgaria și România sunt folosite drept scuze convenabile pentru problemele interne ale partenerilor europeni".

Problemele sunt prezentate deformat

Președintele bulgar a argumentat că în efortul de a da vina pe români și bulgari, se folosesc cifre neverificate. "Dintre cei 20.000 de romi români și bulgari care s-ar fi mutat în Franța, doar 600 sunt din Bulgaria și doar 80 dintre ei stau ilegal în Franța", a declarat Rosen Plevneliev.

Președintele bulgar a recunoscut că există o problemă cu romii, dar problema nu este atât de gravă pe cât a fost prezentată. "Bulgaria nu are milioane de romi, numărul lor exact este de 300.000. Ei reprezintă mai puțin de 5% din populație", a replicat bulgarul, potrivit Novinite.com.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel