România Regală - SC Heerenveen, meci cu gândul la Regele Mihai
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
România Regală - SC Heerenveen, meci cu gândul la Regele Mihai
România Regală - SC Heerenveen, meci cu gândul la Regele Mihai
Duminică după-amiază, 27.05.2018, stadionul "Ilie Oană" din Ploiești (inaugurat în anii '30 ca stadionul Carol al II-lea) a găzduit amicalul dintre echipele România Regală și SC Heerenveen, o întâlnire organizată și desfășurată cu gândul la Regele Mihai I.

Partida s-a încheiat cu scorul de 6-4, în favoarea românilor. Dar, în esență, nu a fost vorba despre învinși și învingători, ci despre un amical în adevăratul sens al cuvântului, o întâlnire între prieteni. Și ceva mai mult decât atât... "Ne gândeam la Regele nostru! Am jucat pentru El!", a spus Dan Nicodim, vicepreședintele Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei.

Lovitura de începere a partidei a fost dată de legenda fotbalului românesc Rodion Cămătaru, fost fotbalist al lui Heerenveen.

Golurile României Regale au fost marcate de Lucian Gheorghe (4), Alin Cartan (1) și Andrei Homorodean(1).
A fost al doilea meci amical internațional al României Regale, după cel în compania Serbiei Regale din iunie 2017 .

S.C. Heerenveen este o echipă din prima divizie olandeză, club format în 1922 din fuziunea "Athleta" cu studenții școlii HBS din "De Spartaan".

Heerenveen a jucat în ediția 2000-2001 în UEFA Champions League

Principalul său rival din zona nordului Olandei fost mereu FC Groningen. De aproape trei decenii, echipa evoluează în Prima Ligă și a participat aproape anual în Cupa UEFA. Interesant e că echipa este susținută de antreprenori locali. Heerenveen este un orășel în zona Frizia de aproximativ 30.000 de locuitori, considerat un oraș al sporturilor.
 

Echipa România Regală a fost fondată în primăvara anului 2017 la inițiativa lui Cătălin Șerban și a lui Dan Nicodim, lideri ai Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei în vederea reeditării primului meci internațional al Regatului României, desfășurat la Belgrad, în compania Regatului Sârbilor, Croaților și Slovenilor în 8 iunie 1922, în ziua nunții Regelui Alexandru I al Sârbilor, Croaților și Slovenilor cu Principesa Maria- Mignon a României, fiica Regelui Ferdinand Întregitorul și a Reginei Maria a Romaniei.

O nouă etapă de pregătire în vederea revanșei

Având sprijinul Federației Române de Fotbal, al Universității Politehnice Timișoara și  al Asociației Suporterilor lui Poli Timișoara-Druckeria, partida dintre România Regală și Serbia Regală s-a încheiat cu scorul de 5-3, partida desfășurându-se pe stadionul Știința din  Timișoara, în 11 iunie 2017. 

Meciul dintre olandezi și români a fost contractat de antrenorul federal Daniel Boruga și antrenorul federal Mihai Cojocaru. Datorită lui Florin Șari, manager proiect Euro 2020 și Federației Române de Fotbal, precum și a clubului Petrolul Ploiești partida s-a desfășurat în cele mai bune condiții tehnice.
 
Echipamentele echipei gazdă au fost asigurate  de Joma România, iar protocolul meciului de către Jubile Catering, furnizor al Casei Regale a României.
 

Sub conducerea antrenorului federal Daniel Borugă, zis Mister, meciul amical cu olandezii de la Heerenveen, reprezintă o nouă etapă de pregătire în vederea revanșei solicitate de Echipa Regală a Serbiei , de la Belgrad, din 9 iunie 2018, fiind ultimul test important înaintea partidei decisive. 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel