România ratează calificarea în semifinalele Fed Cup, după 2-3 la general cu Cehia
Data publicării:
Autor: Crişan Andreescu
WhatsApp
Perechea Karolina Pliskova/Barbora Strycova a adus victoria Cehiei la Cluj-Napoca
Perechea Karolina Pliskova/Barbora Strycova a adus victoria Cehiei la Cluj-Napoca
România a ratat calificarea în semifinalele Fed Cup după ce a pierdut meciul decisiv de dublu împotriva Cehiei și scorul final a devenit 2-3 la general. "Tricolorele" vor trebui să joace un baraj pentru rămînerea în grupa mondială.

Echipa de tenis a Cehiei, deținătoarea trofeului, a învins România cu scorul de 3-2, duminică, în Sala Polivalentă din Cluj-Napoca, în primul tur al Grupei Mondiale a Fed Cup, după ce perechea Karolina Pliskova/Barbora Strycova s-a impus cu 6-2, 6-3 în fața cuplului Andreea Mitu/Raluca Olaru.

Statistica arată că jucătoarele române nu au avut practic nicio șansă în fața cehoaicelor. Ele nu au și-au creat nici măcar o minge de break, au făcut cinci duble greșeli și 12 erori neforțate.

În primele două meciuri de simplu de sâmbătă, Simona Halep a fost învinsă de Karolina Pliskova cu 6-7 (4), 6-4, 6-2, iar Monica Niculescu a dispus de Petra Kvitova cu 6-3, 6-4. Duminică, Halep a întrecut-o pe Kvitova cu 6-4, 3-6, 6-3, iar Pliskova a dispus cu 6-2, 4-6, 6-3 de Niculescu. În decisiv, perechea Karolina Pliskova/Barbora Strycova s-a impus cu 6-2, 6-3 în fața cuplului Andreea Mitu/Raluca Olaru.

[Citeste si]

Cehia, deținătoarea trofeului, are patru titluri în ultimii cinci ani în Fed Cup.

Cehia s-a calificat în semifinale, unde va înfrunta echipa Elveției (3-2 cu Germania), în timp ce România va disputa în perioada 16-17 aprilie un meci de menținere în Grupa Mondială, cu una dintre echipele care au câștigat în primul tur din Grupa Mondială II: Spania (4-0 cu Serbia), SUA sau Polonia (2-0), Canada sau Belarus (1-1), Australia sau Slovacia (2-2).

România, care își va afla adversara pe 9 februarie, când e programată tragerea la sorți, a pierdut primul său meci în Fed Cup, după o serie de șapte victorii consecutive. Ultimul eșec datează din 2013.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel