România rămâne stabilă, în ciuda provocărilor de la graniță. Chirieac: Pentru PSD și PNL, însă, vine vremea decontului
Data publicării:
Autor: Cristian Cîșleanu
WhatsApp
Foto: Agerpres
Foto: Agerpres
Analistul politic Bogdan Chirieac a vorbit despre destabilizarea politică și despre instituțiile fundamentale ale statului.

„Coaliția este foarte stabilă, guvernarea este foarte stabilă, dar cele două partide politice care alcătuiesc coaliția nu sunt la fel de stabile. Majorările de taxe și impozite pe de o parte, iar pe de altă parte reducerea cheltuielilor bugetare sau numai ideea unei reduceri a cheltuielilor bugetare, vor costa cele două partide. Taxele și impozitele vor costa electoratul liberal, reducerea cheltuielilor bugetare vor costa electoratul social-democrat, să fie foarte clar.” a precizat analistul politic Bogdan Chirieac în direct la România TV.

Armata nu este mai bine pregătită decât celelalte instituții fundamentale

„În privința analizelor care se fac, cred că este vremea să privim lucrurile așa cum sunt ele. Armata nu este în România mai bine pregătită decât alte instituții fundamentale ale statului român, decât sistemul de educație, decât sistemul medical.

Armata României are 60.000 - 70.000 de oameni, dar nu are specialiști suficienți să opereze ultimele tipuri de armament pe care le achiziționăm, că trebuie să fii inginer cu facultatea făcută la zi.” a mai punctat Chirieac.

„Cele două partide politice vor lua valul în piept fiindcă vine vremea decontului. România rămâne însă stabilă și va rămâne stabilă, pe de o parte fiindcă e această prietenie rar întâlnită în politica românească - nici nu am întâlnit așa ceva, între Marcel Ciolacu și Nicolae Ciucă - și pe de altă parte este toată presiunea occidentală, Statele Unite, Europa occidentală, pentru ca România să rămână stabilă.

România este acum punctul fierbinte al războiului dintre Rusia și Ucraina. Viața ne arată că aici cad dronele, într-o țară NATO, în România. Nu au căzut drone rusești în Polonia până acum și nici în țările baltice, dar România nu are cum să cadă.” a declarat Bogdan Chirieac.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Acest articol reprezintă o opinie.

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel