Data publicării:
România rămâne destinația preferată a românilor
Românii preferă să viziteze în continuare meleagurile natale. Asta arată cel mai amplu studiu sociologic din ultimii 10 ani.
În ciuda concurenței puternice, România rămâne destinația preferată a românilor de pretutindeni, spune profit.ro. Cercetarea Destinația Anului a realizat cel mai amplu studiu din ultimii 10 ani, în ceea ce privește atitudinile și comportamentele turiștilor români în stabilirea unei vacanțe și a obiectivelor turistice. Primele informații prezentate arată că țara rămâne destinația preferată a cetățenilor de pretutindeni. Datele sunt importante pentru turism, având în vedere că se pot fixa noi obiective specifice, a căror îndeplinire să aducă și mai multe rezultate pozitive.
Prima etapă a studiului care atestă că România este în continuare alegerea preferată a românilor a fost realizată pe parcursul a doi ani de zile. Au fost incluși 1300 de respondenți, care au reprezentat mediul urban. Studiul nu a luat sfârșit, având în vedere că urmează să fie inclusă și populația comercială generală, pentru care se vor lua în considerare 3000 de participanți.
Concluzii
În primul rând, România este în continuare destinația principală de vacanță a turiștilor români. Datele înregistrate au prezentat o creștere ușoară, dar semnificativă, pe măsură ce inclusiv veniturile persoanelor interesate au crescut. Pe de altă parte, studiul arată că o bună parte dintre turiștii români preferă destinațiile din străinătate.
Persoanele care au venituri peste medie nu preferă doar vacanțele în interiorul țării. Majoritatea oamenilor din această categorie aleg să meargă și în afara țării, în perioada concediilor și nu numai. În această etapă s-a putut constata că un sfert dintre respondenți își fac vacanțele exclusiv în străinătate.
50% dintre români preferă să meargă pe litoralul din țară, chiar dacă există o concurență mare în acest segment. Grecia și Bulgaria sunt destinațiile care pot tăia „calea” litoralului românesc în orice moment, dar cu toate acestea, datele studiului arată că lucrurile nu stau chiar așa.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News