România, progrese extraordinare în construcții. Cătălin Podaru (Leviatan Design): Țara noastră, pas cu pas, implementează tehnologii de vârf / video
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Ioan-Radu Gava
WhatsApp
Cătălin Podaru, CEO al companiei Leviatan Design și Ubitech Construcții, a vorbit despre progresele României în domeniul digitalizării.

Cătălin Podaru, CEO al companiei Leviatan Design și Ubitech Construcții, a fost invitat la DC News, la finalul Conferinței Internaționale INNOCONSTRUCT, care a avut loc la București, unde a vorbit despre progresele făcute de România în procesul de digitalizare în domeniul construcțiilor.

„Sunt foarte entuziasmat de modul în care s-a derulat evenimentul anul ăsta. E un crescendo al interesului și al optimismului. Din punctul meu de vedere dezbaterile au fost vii, nu doar de observative. Am văzut companii românești, dar nu numai, care au venit și au arătat că România, pas cu pas, implementează tehnologii de vârf în domeniul construcțiilor.

Pe de altă parte, toate firmele sunt interesate de ce înseamnă digitalizare, ce înseamnă proces BIM (Building Information Modeling) și tot ce înseamnă modernizare. Mindset-ul este cu totul altul față de anul trecut, ceea ce ne dă curaj și ne spune că acolo unde există perseverență, lucrurile încep să se schimbe în bine și în foarte bine. Într-adevăr, mai avem și acele mici întârzieri sau provocări, dar, pe de altă parte, ne-am bucurat și de prezența domnului Burduja (n.r. ministrul Digitalizării), care a spus că suntem condamnați la digitalizare. Eu văd condamnarea asta ca o binefacere, mai degrabă. E clar că s-au făcut multe avansuri din perspectiva digitalizării la nivel de stat. Lumea, de exemplu, nu știe de existența portalului ghiseul.ro.

De la un an la altul se simt modificări în planul pragmatic la nivelul de implementare al digitalizării la nivelul firmelor. În planul interesului e clar că este un multiplicator foarte mare. Cel mai important este că mindset-ul este schimbat în bine de la un an la altul. Eu sunt foarte optimist! Asta înseamnă că România, pe perioadă scurtă, poate să facă o tranziție la nivelul dorit“, a spus, la DC News, Cătălin Podaru, CEO al companiei Leviatan Design și Ubitech Construcții.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel