România-Polonia, în Cupa Davis. Florin Mergea/Horia Tecău, rezultatul zilei
Data publicării:
Autor: Mircea F. Cristian
WhatsApp
România conduce Polonia cu 2-1, în Cupa Davis, după victoria perechii Florin Mergea/Horia Tecău.

Echipa masculină de tenis a României conduce formaţia Poloniei cu scorul de 2-1.

Perechea Florin Mergea/Horia Tecău a învins redutabilul cuplu Lukasz Kubot/Marcin Matkowski cu 7-5, 4-6, 6-3, duminică, în Sala Polivalentă din Cluj-Napoca, în turul al treilea al Grupei a II-a a zonei Europa-Africa a Cupei Davis.

Mergea şi Tecău au obţinut victoria, una care poate fi decisivă în economia întâlnirii, după două ore şi 16 minute. În primul set, cele două perechi au mers cap la cap până la final, românii reuşind break-ul în ghemul 12. În actul secund, Mergea şi Tecău au condus cu 1-0, dar apoi polonezii au câştigat trei ghemuri la rând, ulterior desprinzându-se la 5-2. Mergea a acuzat dureri la genunchiul stâng, dar românii au reuşit să se apropie pe tabelă, la 4-5, Kubot şi Matkowski câştigând în cele din urmă cu 6-4.

În decisiv, Mergea şi Tecău au început excelent, cu 3-0, apoi au avut 4-1, dar polonezii au recuperat break-ul şi au servit pentru 4-4, dar ai noştri au reuşit un nou break, pe serviciul lui Kubot, românii încheind conturile pe serviciul lui Tecău, după un voleu înalt reuşit de Mergea. Mergea şi Tecău au reuşit 4 aşi, au comis 5 duble greşeli şi au fructificat toate cele patru mingi de break create. Polonezii au avut 4 aşi, au făcut 2 duble greşeli şi au reuşit să transforme 3 mingi de break din 9 avute.

În primele meciuri de simplu, desfăşurate sâmbătă, Marius Copil l-a învins pe Kamil Majchrzak cu 6-2, 6-4, iar Hubert Hurkacz l-a întrecut pe Adrian Ungur cu 7-6 (3), 7-5. Duminică, Marius Copil (27 ani, 81 ATP) îl va înfrunta pe Hurkacz (21 ani, 95 ATP), iar Majchrzak (22 ani, 187 ATP) va primi replica lui Ungur (33 ani, 674 ATP).

Cele două echipe s-au mai întâlnit de cinci ori, Polonia conducând cu 3-2. Polonia s-a impus la primul duel, în 1930 (Varşovia), cu 3-2, în primul tur al zonei Europa. Polonezii au câştigat cu 3-2 şi în 1960 (Bucureşti), tot în primul tur al zonei europene. Prima victorie a României s-a consemnat în 1986, cu 4-1, la Varşovia, în sferturile zonei Europa.

În 1987, la Braşov, România se impunea cu 4-1, tot în sferturile de finală. La ultima întâlnire, Polonia a câştigat cu 5-0, în 1991, la Poznan, în primul tur al Grupei 1 a zonei Europa-Africa. Echipa câştigătoare va promova în Grupa I a zonei Europa-Africa. În primele două tururi ale ediţiei de anul acesta, România a învins Luxemburgul (la Piatra Neamţ) cu 4-1 şi Marocul cu 5-0 (la Cluj-Napoca). Polonia a trecut cu 3-2 de Slovenia şi cu 4-1 de Zimbabwe.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel