România, pe primul loc în Europa. A învins Marea Britanie și Rusia la gimnastică
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
După un concurs perfect, echipa feminină de gimnastică a României a confirmat încă o dată că este cea mai bună din Europa. Fetele antrenate de Octavian Bellu și Mariana Bitang au câștigat medalia de aur în proba pe echipe din cadrul Campionatelor Europene de gimnastică, competiție organizată la Sofia.

Punctajul total obținut de echipa feminină de gimnastică a României, care i-a adus medalia de aur, la Sofia, a fost de 172.754, echipa Marii Britanii, clasată pe locul al doilea, obținând 170.633 puncte, în timp ce a treia clasată, Rusia, a obținut 169.329 puncte.

Citește și Băsescu: Gimnaștii noștri sunt mai rapizi decât poate fi un președinte

Fetele antrenate de Bellu și Bitang au dominat competiția încă de la început, după proba de sărituri, unde și-au adjudecat un avantaj de aproximativ jumătate de punct, care s-a păstrat și după paralele.

După schimbul la bârnă, gimnastele românce s-au desprins la 3,5 puncte în fața Marii Britanii, iar la sol, nivelul de performanță al școlii de gimnastică din România și-a spus cuvântul. 

Performanța gimnastelor din România este cu atât mai mare cu cât antrenorii echipei naționale au aruncat în luptă junioarele Alina Stănilă, Silvia Zarzu și Andreea Munteanu.

"În afară de Larisa Iordache, care a fost motorul echipei, și Diana Bulimar, celelalte sunt debutante la o ediție majoră. Este mult de muncă, până în toamnă trebuie să construim o echipă și mai puternică, pentru că acolo (Campionatul Mondial - n.red.) ne vom întâlni cu SUA și China. Urmează multă muncă pentru Campionatele Mondiale din toamnă", a declarat Mariana Bitang, antrenor al lotului de gimnastică feminină, la Digi 24.

"Fetele au mers ca un ceas elvețian", a declarat și fostul gimnast Marian Drăgulescu la Antena 3, încrezător că sportivele noastre vor mai câștiga la Sofia cel puțin două medalii, în concursurile de mâine. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel