140 de militari români pleacă în Germania. Exercițiu de amploare
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Alexandru Ichim
WhatsApp
Foto cu caracter ilustrativ
Foto cu caracter ilustrativ
Un exercițiu militar de mare amploare va avea loc luna viitoare în Germania. România va participa cu 140 de militari. 

Un detaşament format din 140 de militari aparţinând Batalionului 2 Infanterie "Călugăreni" din Brigada 1 Mecanizată "Argedava" şi 21 de mijloace tehnice participă, în perioada 2 - 27 august, la exerciţiul multinaţional "Saber Junction 20" (SJ20), care se desfăşoară în centrul de instruire Hohenfels din Germania, se arată într-un comunicat de presă al Ministerului Apărării Naționale. 

Exerciţiul, la care participă un număr total de 4.500 militari din nouă ţări (Albania, Georgia, Letonia, Lituania, Macedonia, Moldova, România, SUA, Ucraina), se va desfăşura cu respectarea strictă a măsurilor de prevenire a răspândirii virusului SARS-CoV-2.

Care este obiectivul exercițiului 



”SJ20 are ca principal obiectiv evaluarea capacităţii Brigăzii 173 Aeropurtate americane de a executa operaţiuni terestre integrate într-un mediu comun, combinat şi de a evidenţia coeziunea şi interoperabilitatea cu naţiunile partenere şi aliate participante.

Exerciţiul SJ20 contribuie la creşterea securităţii Europei şi promovează stabilitatea din regiune, prin activităţi de instruire multinaţională ale militarilor aliaţi şi parteneri”, se mai arată în comunicatul de presă. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel