România obține cinci medalii la CE U19 la canotaj
Data publicării:
Autor: Rodica Mitu
WhatsApp
Sportivii din Centrele Naționale Olimpice pentru Juniori au dominat Campionatul European pentru juniori de la Varese, Italia. Tricolorii au reușit să urce pe podium la cinci probe.

România a câștigat trei medalii de aur prin următoarele echipaje:

4 rame masculin - Cosmin Pelesescu, Eduard Moldovan, Nicolae Stoian, Marian Dunca,

4 vâsle feminin - Andreea Todirică, Iulia Nedelcu, Delia Gradinaciuc, Ana-Maria Matran

8+1 feminin: Narcisa Magura, Andreea Petruș, Cosmina Grigore, Iulia Boldea, Beatrice Piseru, Denisa Ailincăi, Felicia Mihai, Andra Filote, Irina Despa.

Argintul continental a fost câștigat de echipajul de 2 rame masculin - Andrei Vatamaniuc, Leontin Nuțescu

Bronzul european a revenit celor din echipajul de 4 rame feminin - Ioana Pașcovici, Andreea Șerban, Georgiana Blanariu, Elena Mocanu.

Gabriela Ruse părăsește Roland Garros după primul tur

Jucătoarea română de tenis Gabriela Ruse (52 WTA) a fost învinsă, duminică, 22, în primul tur de la Roland Garros, de belgiana Elise Mertens (33 WTA). Tot duminică, Sorana Cîrstea a reușit să se califice în faza următoare. Alte cinci jucătoare românce vor debuta în zilele de luni și marți.

Elise Mertens a avut nevoie de o oră și 17 minute pentru a se impune în fața Gabrielei Ruse cu 6-3, 6-1. În ciuda aparențelor, meciul nu a fost unul facil pentru belgiancă, ea cedându-și serviciul de două ori în primul set, care a durat 45 de minute.

Din păcate, lui Ruse nu i-a funcționat serviciul, având șase duble greșeli și un procent de doar 50% reușite pe primul.

În setul secund, Ruse a cedat prea devreme două break-uri și nu a mai avut puterea să revină. La 4-1 a avut o minge de break, a cărei câștigare ar fi putut să o readucă în joc, notează Mediafax. Pentru prezența în primul tur la Roland Garros, Ruse va fi recompensată cu 60.000 euro și 10 puncte WTA.

Pe tabloul principal vor mai evolua pentru România, în următoarele două zile, Simona Halep, Irina Begu, Irina Bara, Ana Bogdan și Mihaela Buzărnescu.

Jucătoarea română de tenis Simona Halep, cap de serie numărul 19, o va întâlni pe germanca Nastasja Schunk în prima rundă a turneului de Mare Şlem de la Roland Garros, după ce croata Ana Konjuh s-a retras din competiţie.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel