România, lovită de un ciclon polar. Oana Păduraru, meteorolog ANM: Vor fi precipitații în toată țara
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
România, lovită de un ciclon polar. Oana Păduraru, meteorolog ANM: Vor fi precipitații în toată țara / Foto: Pixabay
România, lovită de un ciclon polar. Oana Păduraru, meteorolog ANM: Vor fi precipitații în toată țara / Foto: Pixabay
Un ciclon polar lovește România. Meteorologii au venit cu ultimele informații despre vreme.

România este lovită de un ciclon polar, iar Oana Păduraru, meteorolog în cadrul Administrației Naționale de Meteorologie, a spus cum va fi vremea în perioada următoare. 

VEZI ȘI: Cum va fi vremea de Crăciun și Revelion. Elena Mateescu, ANM: Lucrurile se mai pot schimba

”În zilele următoare, într-adevăr, apare o schimbare atât în aspectul vremii cât și din punct de vedere termic. Este, pe de o parte, avansul unei mase de aer mai rece dinspre latitudini nordice. Pe de altă parte, destul de multă umezeală care vine dinspre partea de sud a continentului, dinspre bazinul mediteranean. 

Vor fi precipitații în toată țara, în extindere dinspre partea de sud-vest a teritoriului. La munte și în regiunile estice, în special în zona Moldovei, vor predomina ninsorile iar în celelalte zone vor fi precipitații mixte.

Oana Păduraru, meteorolog ANM: În zona Capitalei ne așteptăm să ningă

 

Trebuie să facem precizarea că, la început, adică pe parcursul zilei de astăzi, în zonele joase de relief vor fi ploi. În această noapte, ne așteptăm să fie și polei, în special în partea centrală și de nord est a țării, iar cantitățile de apă așteptate pentru partea de sud a teritoriului vor fi mai însemnate și vor depăși 10 - 15 l/m² și pe arii restrânse chiar 20 l/m². 

Tot în sud-estul țării, în zona Dobrogei și a Munteniei, vor fi și intensificări ale vântului cu viteze în general de 40-45 de km/h.

Chiar și în zona Capitalei, în probabilitate mai mare mâine, în a doua parte a zilei, ne așteptam să ningă”, a explicat meteorologul Oana Păduraru, la Antena 3 CNN.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel