România, la fiecare 30 de secunde. Subiect nevăzut, neauzit, nevorbit
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Roxana Neagu
WhatsApp
Duminică, 25 noiembrie, este Ziua Internațională pentru eliminarea violenței asupra femeilor . Statisticile despre bătăile pe care le îndură femeile sunt crunte.

Subiectul de violență în familie, în general, interesează doar ONG-urile care se ocupă să oprească acest... obicei. Știrile despre violența în familie sunt foarte puțin citite. Asta se întâmplă chiar dacă o femeie este bătută în România la fiecare 30 de secunde. 

Violențele devin din ce în care mai crunte. Nu se opresc la bătaie. Astăzi, un bărbat din Vaslui și-a bătut fiica în vârstă de 17 ani și a aruncat cu apă clocotită asupra soției sale, care a încercat să-și apere fiica de furia oarbă a bărbatului. Femeia a ajuns la spital cu arsuri pe 15% din suprafața corpului. 

Bărbatul are 40 de ani și este din localitatea Fâstâci, judeţul Vaslui. A fost reținut în urma violenței în familie. 

Asta este România la fiecare 30 de secunde. Cea parcă nevăzută de nimeni. Simplul interes pentru acest subiect ar putea, totuși, să schimbe ceva. Ar arăta doar că nu închidem ochii când vedem în jurul nostru cazuri de violență. Nu trebuie tolerate într-o Românie care se vrea mai bună. Implicarea comunității și a polițiștilor ce vin la apelurile de violență în familie, fie că vorbim despre cei din București, Cluj, Timișoara sau dintr-o comună din Vaslui, sunt esențiale. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel