România, în Top 5 țări cu cel mai ieftin internet fix din lume
Data publicării:
Autor: Liana Ganea
WhatsApp
Foto: Freepik
Foto: Freepik
România are printre cele mai mici preţuri la serviciile de internet fix.

România are unele dintre cele mai bune prețuri din lume la abonamentele de internet fix, doar patru state având tarife mai mici, potrivit unui studiu derulat de cable.co.uk. Cel mai ieftin internet în bandă largă din lume este în Sudan, cu un cost mediu de 2,3 dolari pe lună, apoi în Kazahstan (5,11 dolari pe lună), Republica Moldova, cu 7,03 dolari pe lună, și Belarus (7,34 de dolari pe lună). La polul opus, cel mai scump este în Burundi, unde locuitorii scot din buzunar 383,79 de dolari pe lună, dacă vor să aibă acces la internet broadband.

Compania britanică specializată în studierea pieței de telecom arată, în studiul său, că România a urcat trei poziții față de ediția anterioară a studiului, din primăvara anului trecut, când ocupa locul 8, cu un cost mediu de 9 dolari. Astfel, ţara noastră se păstrează pe prima poziţie în regiune. ”Sunt 14 țări calificate în regiunea Europei de Est, toate aflate în prima jumătate a clasamentului, una dintre ele (România) intrând în top 10, iar alte 11 în top 50. În general, regiunea are o medie de preț de 19,22 USD pe lună, ceea ce o face să fie a doua cea mai ieftină regiune din lume. Cele mai ieftine trei țări sunt România (7,57 de dolari, locul 5), Bulgaria (12,71 de dolari, locul 16) și Kosovo (12,76 de dolari, locul 17). Cele mai scumpe trei au fost Slovenia (42,54 de dolari, locul 98), Cehia (24,04 de dolari, locul 51) și Muntenegru (23,41 de dolari, locul 48)”, se arată în raport.

SUA ţin coada clasamentului

Statele Unite sunt una dintre cele mai scumpe națiuni occidentale dezvoltate, pe locul 146 în clasamentul general, cu un cost mediu al pachetului de 59,99 de dolari pe lună. America de Nord s-a descurcat cel mai prost în general, toate cele patru țări din această regiune aflându-se în jumătatea inferioară a tabelului și având cel mai mare preț mediu al pachetului pentru întreaga regiune (104,33 de dolari). Cable.co.uk a colectat și analizat date de la 3.703 pachete de oferte pentru internet în bandă largă din 219 de țări, în perioada 2 ianuarie 2023 – 1 martie 2023.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel