România în Schengen. Maria Grapini: ''Premierul Olandei, Mark Rutte, s-a contrazis în câteva rânduri''
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Andrei Itu
WhatsApp
Maria Grapini
Maria Grapini
Maria Grapini, candidat PSD la europarlamentare 2019, a reacționat, într-o postare pe Facebook, la adresa noilor afirmații ale prim-ministrului Olandei, Mark Rutte, despre aderarea României la spațiul Schengen.

Premierul olandez, Mark Rutte, a declarat joi, la summitul UE de la Sibiu, că România va fi pregătită de admiterea în spațiul Schengen când se va conforma regulilor statului de drept și democrației, lăsând de înțeles că nu se va întâmpla curând. 
Anul trecut, prim-ministrul olandez, a fost invitat în plenul Parlamentului European pentru a vorbi despre viziunea sa legată de viitorul Europei. La acea dezbatere am participat și eu, ascultând cu atenție ceea ce a vorbit premierul olandez. Domnul Mark Rutte s-a contrazis în câteva rânduri, lucru pe care i l-am transmis acestuia în scris. A spus că dorește o Europă mai bună, dar nu dorește să susțină un buget mai mare pentru coeziune. a scris Maria Grapini pe Facebook.

În continuarea mesajului, Maria Grapini atrage atenția asupra faptului că acesta susține paradisurile fiscale în țara sa și nu susține interesele pentru toți cetățenii europeni.

A spus că statele trebuie să lucreze între ele, că înțelege valoarea compromisurilor și a intereselor partajate, dar, în același timp, susține paradisurile fiscale în țara sa și nu susține interesele pentru toți cetățenii europeni! Un exemplu elocvent este opoziția sistematică a intrării României și Bulgariei în Schengen, deși de șapte ani îndeplinesc toate condițiile tehnice! A spus că UE trebuie să țină seama de poziția parlamentelor naționale, dar în Consiliu, Olanda ține cont discreționar de acest lucru, deși același Mark Rutte a spus că UE trebuie să-și asculte cetățenii! Toți cetățenii, domnule prim-ministru! Domnul Mark Rutte ar trebui să asculte și milioanele de români și bulgari, dar și pe cetățenii din alte țări care cer admiterea României și Bulgariei în Schengen! Acesta vorbea de unitate, dar îi sugerez să adauge și solidaritate! Ce Uniune poate fi aceea care ignoră coeziunea socială?  a concluzionat europarlamentarul Maria Grapini.

Vezi și Pleșoianu: Vise plăcute, Mark Rutte! P.S. Știu că tu și...

Vezi și Summit Sibiu. Premierul Olandei: România nu este pregătită de intrarea în Schengen

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Acest articol reprezintă o opinie.

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel