România, în plin proces de regalizare. Muraru: "Cu cât politica e mai aprigă, Familia Regală va fi mai căutată"
Autor: Giorgiana Croitoru | Publicat pe: 08 ian 2020, 12:36
WhatsApp
Foto: Wikipedia
Foto: Wikipedia
Familia Regală a României a publicat un interviu cu istoricul Alexandru Muraru despre monarhie, despre importanța, dar și despre viitorul ei în România.

"Istoricul Alexandru Muraru: În mod aproape inevitabil România se află în plin proces de „regalizare", dar şi de instituţionalizare a familiei nedomnitoare, înţelegând prin aceasta un amplu fenomen de modificare a mentalităţilor, de adaptare a elitelor şi de schimbare a configuraţiei politice a societăţii şi a instituţiilor", se arată într-o postare pe Instagram a Familiei Regale a României.

Această postare face trimitere către articolul "De la alungarea Familiei Regale cu mitralierele, până la discursul regal din Parlament", publicat pe site-ul oficial romaniaregala.ro. 

Materialul conține un interviu cu istoricul Alexandru Muraru și descrie modul în care supraviețuiește monarhia într-o republică, refacerea monarhiei în media, rolul Familiei Regale în România, dar și despre viitorul monarhiei în România.

Viitorul monarhiei în România

"Există o evoluţie, un progres incontestabil al reevaluării instituţiei monarhice, a Casei Regale a României şi al ideii de schimbare a formei de guvernământ în ultimii 25 de ani. De la alungarea Familiei Regale cu mitralierele, la propriu, pe autostradă, în decembrie 1990, şi până la discursul Regelui din Parlament din octombrie 2011 sau a declarării oficiale, prin lege, a zilei de 10 Mai (Ziua Regalităţii) ca sărbătoare naţională, a trecut o generaţie, dar schimbările din societate sunt extraordinare. Aş îndrăzni să spun că aceste schimbări au ars multe etape mai ales în privinţa mentalităţilor, mult mai mult decât ar fi fost predictibil pentru un sfert de veac. România anului 2015 vede deja în Familia Regală România reală, profundă, valorile naţionale şi identitare adunate sub un singur acoperiş", susține Alexandru Muraru, citează romaniaregala.ro.

"Cu cât lupta politică va fi mai vizibilă, mai aprigă, mai violentă, mai prezentă în viaţa românilor, cu atât Familia Regală va fi mai distinctă, mai căutată şi apreciată", a adăugat.

 
 
 
View this post on Instagram

Istoricul Alexandru Muraru: În mod aproape inevitabil România se află în plin proces de „regalizare”, dar şi de instituţionalizare a familiei nedomnitoare, înţelegând prin aceasta un amplu fenomen de modificare a mentalităţilor, de adaptare a elitelor şi de schimbare a configuraţiei politice a societăţii şi a instituţiilor. Întregul interviu poate fi citit la www.romaniaregala.ro/ #familiaregalaaromaniei #romanianroyalfamily #casaregala #romaniaregala #Romania #royal #AlexandruMuraru

A post shared by Familia Regală a României (@familiaregalaaromaniei) onJan 7, 2020 at 9:50pm PST

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?